Tipus de neu que podem trobar a pistes

Coneixes els diferents tipus de neu que podem trobar a pistes els mesos d’esquí? Saps quines són les característiques de cada una? T’ho expliquem!

Són diversos els factors que influeixen en el tipus de neu que trobarem a una pista: des de la localització fins a la seva orientació, altura o condicions meteorològiques que hi ha hagut els dies que ha nevat.

Neu pols

La neu en pols és un dels millors tipus de neu per a aprendre a esquiar i per a aquells que tenen poca experiència. A més, és molt fàcil de reconèixer, ja que és un tipus de neu més lleugera, suau i que llisca fàcilment. La neu en pols es forma en condicions de temperatures molt baixes i en ambients secs. Si trobem aquesta neu és que ha nevat fa poc.

Neu dura

La neu dura és el tipus de neu més resistent i que té un aspecte d’estar congelada. Aquesta és la preferida per aquells esquiadors amb un nivell alt i molta experiència en aquest esport, ja que potencia la velocitat i pot haver-hi certa dificultat a l’hora de frenar. Aquest tipus de neu és la que trobem habitualment a les pistes d’esquí.

Per saber si estem esquiant en neu dura, ho podem comprovar mirant si els nostres esquís o taula de snow deixa empremta a la neu. Si no en deixa, estem esquiant amb neu dura.

Neu humida

En aquest cas, trobarem que la neu s’ha fos per les altes temperatures de les hores centrals del dia i ha canviat a un estat més líquid. En alguns casos, aquesta neu humida pot aparèixer a causa de les pluges a pistes d’esquí massificades on es concentren moltes persones que practiquen l’esquí a la vegada.

Fins i tot, depèn de l’estat de la neu, pot arribar a ser perillosa, ja que augmenta el risc que se’ns quedin clavats si patim una caiguda. A més, és important tenir en compte que el control de la frenada és més dificultós en aquests casos.

Neu primavera

La neu primavera, com el seu nom indica, aquest tipus de neu es veu amb l’arribada de la primavera, l’augment de les temperatures i el final de la temporada. Amb la primavera a tocar, la neu es converteix en un aspecte molt esponjós i deixa de ser recomanable per a principiants, tot deixant pas a aquells esquiadors amb cert nivell de pràctica.

Ara que ja coneixes els diferents tipus de neu que pots trobar a pistes, quina és la teva preferida quan realitzes la pràctica de l’esquí?