Tòn Cónsul campió del Trofeu Souvenir George Éither

El patinador júnior del FC Barcelona ha traslladat els seus entrenaments individuals i de parella a Montreal (Canadà) per iniciar un nou projecte al costat de la patinadora Alexanne Boullion. 

El patinador aranès de 18 anys  Tòn Cónsul Vivar, jove promesa de l’elit del patinatge artístic sobre gel, s’ha proclamat campió del Trofeu Souvenir George Éither amb un total de 96,56 punts. La competició va tenir lloc el passat diumenge 25 de setembre a Quebec. ‘Estic molt content perquè mai a aquestes alçades de la temporada havia fet una competició individual tan bona’, explica Ton. 

El català ha iniciat una nova etapa professional al Canadà individualment i en parella al costat de la jove Alexanne Boullion, amb la que porta dos mesos i mig entrenant. La parella ha finalitzat tercera en el programa curt d’aquest Trofeu en la categoria parelles amb una puntuació de 36,82 punts.

Tòn viatjarà a Tallin per participar en les properes proves del ISU Junior Grand Prix que se celebrarà del 28 de setembre a l’1 d’octubre. 

El patinador ha estat els dos últims anys subcampió d’Espanya i els seus objectius de cara a aquesta tempora és aconseguir  liderar el Campionat d’Espanya a Vielha al desembre de 2016 i  poder sumar els punts per anar al Mundial de la Xina del proper mes de març de 2017.

Tòn ha estat vinculat al programa de tecnificació de patinatge artístic sobre gel de la FCEH des de la temporada 2011, quan va començar com a Infantil, i va residir a la Residència Blume de Barcelona seguint un pla d’entrenament i estudi al costat dels seus entrenador Patrick Capmartin i Marta Andrade.