Tot a punt per començar la temporada d’hivern 2023-2024

foto

La Federació Catalana d’Esports d’Hivern ha participat en la Presentació de la Temporada d’Hivern de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya per presentar les novetats dels esports d’hivern. L’acte ha comptat amb la presència d’Ester Capella, consellera de Territori de la Generalitat de Catalunya, Toni Segarra, president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, i Toni Sanmartí, director de FGC Turisme.

Barcelona ha acollit aquest dimecres dia 8 de novembre la Presentació de la Temporada d’Hivern 2023-2024 de Ferrocarrils de Catalunya, amb la presència de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern. El president de la FCEH, David Samper, ha començat la seva intervenció expressant el seu profund agraïment a FGC per l’acollida a l’acte i el seu suport continuat al desenvolupament dels esports d’hivern a Catalunya.

El president ha aprofitat també per donar les gràcies a FGC per la seva generositat en batejar l’estadi de la pista Barcelona de La Molina amb el nom de Lluís Breitfuss, figura cabdal dels esports d’hivern al territori català que va ocupar el càrrec de vicepresident i director esportiu de la FCEH fins al moment del seu traspàs el passat mes de maig. “És un homenatge merescut a un home que va estimar els esports d’hivern i va treballar incansablement per promoure’ls a Catalunya”, ha afirmat Samper.

És precisament a l’Estadi Lluís Breitfuss on es disputarà una prova de Copa del Món d’Esquí Alpí Paralímpic del 13 al 17 de gener del 2024. La Federació ha anunciat que continuarà col·laborant amb FGC per desenvolupar aquesta cita internacional, fent palès el seu compromís per crear un entorn més inclusiu i igualitari dins dels esports d’hivern al territori català.

Durant la temporada 2023-2024, la FCEH organitzarà a través dels seus clubs un total de 98 competicions de totes les disciplines d’esports d’hivern, de les quals 43 corresponen a les disciplines d’esquí alpí i snowboard. D’aquesta darrera xifra, més d’un 80% es realitzaran a les estacions de FGC. David Samper ha remarcat que el suport de FGC en l’organització d’aquestes competicions “és essencial per als nostres esportistes i contribueix significativament al desenvolupament de les nostres disciplines”.

Més enllà de les competicions, la Federació continuarà apostant per la formació contínua de jutges i delegats tècnics. “La formació és fonamental per mantenir els estàndards d’excel·lència i assegurar que les nostres competicions siguin justes i professionals en tot moment”, ha destacat el president de la FCEH. Enguany, com en anys anteriors, aquests programes es duran a terme a La Molina, una destinació que ha estat un nucli d’aprenentatge per als membres de la institució.

Com és habitual des de l’any 2014, des de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, per encàrrec de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física, es durà a terme el programa de promoció esportiva Esport Blanc Escolar per acostar la neu a 2.500 alumnes de les comarques del Pirineu català, cada any. Els alumnes, de 3r i 4t de primària, tenen l’oportunitat de practicar esquí alpí, snowboard i esquí de fons a les estacions d’esquí catalanes. Principalment, a les estacions de FGC.

També s’han presentat les xifres dels cinc programes consolidats d’Alt Rendiment Català per a aquesta temporada. Actualment, la Federació té un total de 70 esportistes en els seus equips de tecnificació, 18 esquiadors a l’equip d’esquí alpí, 12 a l’equip d’esquí de fons, 7 esportistes a l’equip de snowboard, 20 patinadors a l’equip de patinatge artístic sobre gel i 13 a l’equip de patinatge de velocitat sobre gel. Samper ha manifestat que “a través d’aquests programes, donem suport als talents emergents, els ajudem a desenvolupar les seves habilitats i els prepararem per fer el pas als equips estatals i poder competir mundialment”. A més a més, el president ha anunciat que des de la FCEH s’ha engegat el projecte del programa d’Alt Rendiment Català de freeride.

Addicionalment, la Federació ha presentat amb orgull que hi ha 17 esportistes catalans entre els 27 esportistes que formen part dels equips estatals de la RFEDI, especialitzats en modalitats dins del programa olímpic per a la temporada 2023-2024. Els 17 esportistes catalans representen un 63% del conjunt dels equips estatals. Aquesta és una prova més del talent excepcional que es troba a Catalunya i del compromís dels esportistes en assolir l’excel·lència i el reconeixement internacional.

David Samper ha acabat la seva intervenció reiterant el seu agraïment a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya la seva continuada col·laboració i suport. Ha conclòs afirmant que amb l’ajuda i dedicació de FGC s’està “creant un futur brillant pels esports d’hivern a casa nostra” i ha afirmat que la Federació està compromesa a treballar incansablement perquè aquesta sigui la millor temporada d’hivern al territori català.