Tuixent-La Vansa, escenari del Campionat de Catalunya d’Esquí de Fons

foto

Amb baixes temperatures i un sol primaveral, l’estació de l’Alt Urgell va coronar els millors fondistes catalans de la temporada en cinc categories. A banda dels esprints, els participants van disputar un skiatló en un circuit bonic i exigent.

.

La FCEH i el CENA van treballar de valent, el passat cap de setmana, per celebrar el Campionat de Catalunya d’Esquí de Fons a l’estació de Tuixent-La Vansa. A un circuit de categoria s’hi va unir la bona meteorologia, amb què van gaudir els fondistes durant els dos dies de competició.

Dissabte, la competició va arrencar amb la prova esprint en tècnica lliure, amb sortides cronometrades, que va generar moments emocionants. En categoria sènior, Marta Moreno (CAEI) i Jaume Pueyo (CEFUC) van proclamar-se campions de Catalunya, de la mateixa manera que ho van fer Berta Guitart (CENA) i Marc Colell (CEFUC) en U16.

En U14, els més ràpids en completar l’esprint van ser Joana Puig (Bellver) i Pau Molins (CENA), mentre que en U12 ho van ser Ona Pons (PEC) i Jofre Puig (Bellver). Per últim, en U10 el títol va recaure en Oleguer López (PEC).

Skiatló, un format que atrapa

Si la primera jornada va ser intensa, però breu, la de diumenge va aconseguir mantenir l’emoció, i durant més estona. El format a disputar, l’skiatló, combinava la tècnica clàssica amb la lliure o skating, amb una transició intermèdia on els fondistes s’havien de canviar els esquís.

Emoció que es va viure en totes les categories, començant per la sènior, on Marta Cester (CAEI) va acabar segona a la cursa per darrere de l’andorrana Gina Delrio, i tanmateix, es va proclamar campiona de Catalunya. Martina Miquel (CENA) i Claustre Montaner (CENA) van completar el podi. En homes, Bernat Sellés (Bellver) va completar el circuit en tercera posició, a escassos segons de Quim Grioche i Lander Martín, i va endur-se el títol català, per davant de Sadurní Betriu (CEFUC) i Miquel Auladell (PEC). 

.

.

En U16, Berta Guitart (CENA) va ser la més ràpida de les participants, superant a les seves companyes de club, Nuria Ruiz i Mariona Bajona. Segon en la prova, Marc Colell (CEFUC) va proclamar-se campió català, just per davant de Pablo Moreno (CAEI) i Biel Balcells (CEFUC). 

En un interessant duel en categoria U14, Joana Puig (Bellver) va vèncer per davant de Jana Sánchez (CENA) i Naia González (CAEI). No menys disputada va ser la prova masculina, amb victòria de Pau Molins (CENA), que va estar acompanyat al podi per Oriol Bosch (PEC) i Arnau Miquel (CENA). 

.

.

Ona Pons (PEC) va ser la campiona catalana en U12, seguida d’Ona Bosch (PEC) i Elna Montaner (CENA), mentre que en homes Jofre Puig (Bellver) va superar dos components del CENA: Roger Sánchez i Enric Solé. Per últim, en la categoria dels més petits, U10, títol català per a Oleguer López (PEC), seguit de Jep Grau (Bellver) i Quim Pascual (CAEI).

El cap del comitè d’esquí de fons de la FCEH, Manu Rullan, valora molt positivament la celebració de la competició tot i els obstacles evidents d’una temporada difícil. A més, com a tècnic de l’equip de tecnificació català, destaca l’estat de forma dels seus membres, amb resultats destacats en el seu conjunt i amb la il·lusió de veure la tasca que fan els clubs, amb un treball molt potent des de la base. 

 

RESULTATS