Una vintena d’esportistes catalans seleccionats per participar en competicions internacionals

foto

Els atletes catalans d’esports d’hivern estan treballant de valent aquesta temporada i així ho demostren els resultats obtinguts.  En total 19 atletes amb llicència catalana han estat seleccionats aquesta mateixa setmana per competir en les següents competicions internacionals: Copa del Món de patinatge júnior, Trofeu Internacional Skiri XCountry 2017 i el Festival Olímpic de la Joventut Europea.

Els patinadors Rafael Heredia i Ainoa Carreño competiran aquest proper cap de setmana 21 i 22 a la Copa del Món júnior de patinatge de velocitat que se celebra a Collalbo (Itàlia). Serà la primera vegada a la història que uns esportistes espanyols, en aquest cas catalans, competeixen a la Copa del Món d’aquesta categoria.

Heredia i Carreño disposen de les mínimes de les tres proves 500, 1000 i 1500 metres i també participaran en la prova Mass Start. Es tracta d’una fita important, ja que s’ha aconseguit només en una temporada de long track i amb només tres estatges d’entrenaments.

Sense marxar d’Itàlia, concretament a Castello di Fiemme, se celebrarà aquest cap de setmana la 34a edició del Trofeu Internacional Skiri XCountry 2017 d’Esquí de Fons, conegut antigament com el Trofeu Topolino. Sobre el Lago di Tesero, en la regió de Trentino, hi competiran 13 atletes catalans, que van obtenir l’accés o bé en el passat Campionat d’Espanya celebrat a Tuixent la Vansa o bé al Trofeu Patufet del passat 7 de gener a l’estació d’esquí d’Aransa.

Cinc dels fondistes han estat seleccionats per participar en aquesta competició per la Real Federación Española de Deportes de Invierno (RFEDI), mentre que els vuit restants correran sota l’estela de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH).

Els fondistes de l’equip de tecnificació que competiran per la RFEDI són la María Iglesias de l’ANEC, la María Sellés del CEB, la Martina Barrés del PEC, en Jaume Pueyo del CEFUC i en Miquel Auladell del PEC.

L’equip català que també se sumarà a la competició el conformen en Pol Riu del CENA, en Martín Morales del BELLVER i la Marta Moreno del CAEI pel que a categoria U16 es refereix. En Bernat Sellés i la Jana Sallés del BELLVER, l’Aniol Borrell i la Queralt Gamisans del PEC i la Claustre Montaner del CENA són els fondistes que participaran en U14.

Per últim i no menys important, el Festival Olímpic de la Joventut Europea que se celebrarà a Erzurum (Turquía), del 12 al 17 de febrer també tindrà representació catalana. Després de les proves de classificació celebrades a Espot i Vallnord per esquí alpí i Tuixent la Vansa per fons, els esportistes d’esquí alpí que competiran és l’esdeveniment són la Maria Relat del CANMC i en Diego Viladoms del CSC. En Gral Selles del BELLVER participarà en la modalitat d’esquí de fons.

Les proves en qüestió són noves oportunitats per demostrar el potencial dels nostres joves esportistes i un argument més per seguir apostant fort en la preparació tècnica dels esportistes.