10.000€ recaptats en el partit d’hoquei gel benèfic, ‘Tots contra el càncer infantil’

foto

La Pista de Gel de Jaca va acollir aquest dissabte un partit benèfic a favor de l’Associació de Pares de Nens Oncològics d’Aragó (Aspanoa) i de l’Associació Espanyola Contra El Càncer (AECC).

 

La cita esportiva que va enfrontar al Club de Hielo Jaca, l’amfitrió, i el F.C. Barcelona, estava organitzada pel Club Hielo Jaca, Biescas es Vida -a favor d’Aspanoa – i la Junta Local de l’AECC amb la col·laboració de l’Ajuntament de Jaca.

Davant d’un públic totalment entregat a la causa, els equips van oferir moments d’emoció i de molt bon hoquei. Finalment, el partit amistós i solidari va acabar amb victòria blaugrana per 7 gols a 8 (amb parcials de 2-2, 2-4 i 3-2). Acabat el temps reglamentari es va dur a terme una tanda de penals, com a exhibició.

 

Va ser en Josean Martínez, membre d’Aspanoa, l’encarregat de fer el servei d’honor acompanyat dels dos capitans, en Guillermo Betrán i l’Héctor Alastruey. La seva és una història de valentia, esperança i superació personal. Als seus 15 anys ha superat un càncer que li van diagnosticar amb 3 anys i mig. Avui dia el jove esportista defensa els colors del Club d’Atletisme Escorpio de Zaragoza i ha participat en 6 campionats d’Espanya d’atletisme. També ha guanyat en dues ocasions la cursa popular d’Aspanoa Villa de Magallón.

 

La jornada va ser tot un espectacle. Fins i tot la seva clausura, on dues joves promeses del patinatge artístic del Club de Hielo Jaca, la María Escrich i la Susana Iturralde, van fer una actuació impecable que va provocar l’ovació del públic.

 

 

 

Es van vendre més de 1.300 entrades i es van recaptar 10.000 €. Una suma de diners que es destinarà a un projecte d’investigació que Aspanoa està duent a terme, des de l’any passat, per a la prevenció i la rehabilitació de les seqüeles físiques i cognitives, que normalment deixen els tumors cerebrals als nens amb càncer. Es tracta d’una investigació liderada per la Sociació Espanyola d’Hematologia i Oncologia Pediàtrica (SEHOP), a la que Aspanoa s’ha sumat aportant a una psicòloga. Un part també anirà destinada a l’AECC per a l’ajuda psicològica, l’acompanyament i la investigació.

 

Cal recordar que encara està oberta una fila 0 para aquelles persones que vulguin col·laborar i no hagin pogut assistir al partit (Ibercaja ES87 2085 2358 9103 3054 8254)