10 esquiadors d’alpí catalans en els equips júnior de la RFEDI

Del total de 15 esquiadors seleccionats fins a 10 esportistes d’esquí alpí catalans formaran part dels equips junior de la Real Federación Española de Deportes de Invierno (RFEDI) per a la nova temporada d’hivern 11-12.

El Pla Integral de Tecnificació i Alta Competició va celebrar la primera reunió dels juvenils seleccionats per formar part del grup d’aquesta categoria d’esquí alpí de la federació. El passat divendres 24 de juny a Barcelona es va dur a terme una trobada amb el president i els tècnics que els van explicar les principals línies que seguiran durant la pretemporada i hivern 2011-2012. Després d’aquesta reunió es van trobar el nou president de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH), Oscar Cruz, amb Eduardo Roldan que li va transmetre les seves felicitacions pel nomenament.

Els millors juvenils de l’esquí espanyol actual es van reunir divendres passat amb els que seran els seus tècnics la propera temporada. A l’espera de les últimes confirmacions per part d’alguns esportistes el grup estarà format per vuit dones i set homes. La reunió va ser dirigida per Eduardo Roldán, president de la RFEDI, que va esbossar les línies generals i que va destacar que dels vuit esportistes en els grups i equips d’alpí de la passada temporada s’ha passat als 23 per a la pròxima en un esforç per garantir l’èxit esportiu a llarg termini.

Amb el nou pla integral es busca evitar que la tecnificació operi com un club més, el que havia estat passant fins ara, per convertir-se en un autèntic trampolí cap a l’alt nivell de cara a les competicions FIS i la millora de punts ja des dels 16 anys que els permetin una evolució esportiva amb garanties. En l’actualitat hi ha tres centres de tecnificació oficials que són el Centre Especialitzat d’Alt Rendiment de Sierra Nevada, el CETDI de Jaca i un CETDI català del qual encara no s’ha concretat la seva ubicació.

Durant la trobada, els esportistes van conèixer als que seran els seus entrenadors amb Mark Tilston com a coordinador del programa i Albert Rovira com a responsable de dones i Gerard de Lamoga amb els homes. Durant la trobada també van estar presents el responsable de físic Mario Cordoano i el director tècnic de la RFEDI Nacho Oruezabal. Aquest últim va tractar amb els pares el tema de la coordinació dels estudis i les necessitats logístiques i de material dels esquiadors del grup júnior.

Els esportistes del grup Junior tindran l’opció de participar en el programa d’entrenaments que es realitzin durant els mesos de juny a octubre de 2011. Sobre la base del rendiment i evolució dels esportistes propostes així com als tests que realitzin en el mes d’octubre (en base rendiment – edat) podran optar a continuar amb el programa fins a la següent avaluació en data 22 de desembre 2011. En el cas que alguna esportista no aconsegueixi assolir els objectius marcats tant en els entrenaments com en els test, tornarà al seu Centre de Tecnificació.

En aquests moments s’estan elaborant les llistes de tecnificació de surf de neu, fons, biatló i freestyle que es faran públiques en les pròximes setmanes.

Dones

GRUP JUNIOR

Anna Galofré (MLEC)

Núria Pau (LMCE)

Mariona Boix (LMCE)

Julia Bargalló (CAEI)

Ona Rocamora (CAEI)

Georgina Fernández (Federació Andalusa Esports d’Hivern)

Inda Garín (Federació Aragonesa Esports d’Hivern)

Marta Mora (Federació Aragonesa Esports d’Hivern)

Homes

GRUP JUNIOR:

Alex Puente (CAEI)

Juan del Campo (CEVA)

Miquel Mateu (LMCE)

Joaquim Salarich (LMCE)

Adrià Bertran (C.E.Bellver)

Borja Gregorio (Federació Madrilenya Esports d’Hivern)

Diego Apraiz (Federació Aragonesa Esports d’Hivern)