10 membres de la FCEH, que formen part de la selecció espanyola juvenil d’esquí alpí, preparen intensament la nova temporada

Al llarg de tota la setmana la selecció juvenil formada per 16 integrants ha entrenat físic a l’INEF de la capital i ha dut a terme treball tècnic indoor de neu a les instal·lacions de Madrid Snowzone. Aquesta pretemporada, la selecció juvenil de la RFEDI (Real Federación Española Deportes de Invierno) s’està preparant intensament per afrontar amb il·lusió i garanties els seus objectius. Al llarg de l’estiu s’han dut a terme quatre setmanes d’entrenament físic i entre homes i dones cinc setmanes de preparació sobre neu en instal·lacions indoor i glaceres.

El dissabte 1 d’octubre tornen a fer les maletes en direcció a Hintertux (Àustria) els homes i amb destinació a Passo Stelvio (Itàlia) les dones.

La selecció juvenil espanyola està integrada per 16 esquiadors, nascuts tots ells entre els anys 1992 i 1995. Albert Rovira és l’entrenador del grup femení, mentre que Gerard Lamoga és el responsable del masculí. Tots dos han estat aquesta setmana al costat dels seus alumnes treballant primordialment la condició física i la tècnica de base en esquí, i ja porten diversos mesos de pretemporada.

A Madrid Snowzone (situada al centre comercial Xanadú de Arroyomolinos) han practicat la coordinació i la base tècnica sobre els esquís en l’única pista de neu coberta que existeix a Espanya. "Cal tenir en compte que són molt joves encara i que els queda molt camí per davant per arribar a ser esquiadors d’alt nivell", explica Lamoga. "En aquesta primera etapa, es tracta de ser pedagògics en temes bàsics que després ja estaran assumits, però que cal deixar clars des del principi: nutrició, preparació física, rutines necessàries, etc …"

En efecte, tot aquest coneixement requereix aprenentatge i molta feina, tant en sec com en pistes. Això és el que seguiran fent a partir d’octubre. Les vuit noies de les selecció estaran quatre dies entrenant a l’estació de Passo Stelvio (Itàlia). Posteriorment es desplaçaran a Hintertux (Àustria). Ja al novembre, del 5 al 25, aniran a Bormio (Itàlia) per posar els esquís i tornar als entrenaments específics sobre la neu. Finalment, nou entrenament bàsicament físic, aquesta vegada del 23 al 26, a l’INEF de Madrid.

Pel que fa als vuit integrants de l’equip masculí, l’1 d’octubre es desplaçarà a Hintertux i s’entrenaran vuit dies. Tornaran a l’estació austríaca del 17 al 26 i del 1 al 4 de novembre, posteriorment, realitzaran a Madrid un ‘stage’ centrat en la preparació física. En total, aquesta pretemporada haurà suposat entre nois i noies un total de fins a 10 concentracions.

"Tots els integrants de la selecció han arribat amb una base treballada en els seus respectius centres territorials i clubs, així que la nostra tasca consisteix en polir aquesta capacitats i en reforçar les seves aptituds", assenyala Rovira. "Hem de destacar que ens ha encantat la seva predisposició. Estan molt motivats, amb moltes ganes de demostrar que volen arribar lluny i ells mateixos percebien la necessitat de la creació d’aquesta selecció per seguir millorant i tenir més oportunitats de fer el salt a l’equip B i finalment al A de la RFEDI ".

 

Dones

GRUP JUNIOR

Anna Galofré (Federació Catalana d’Esports d’Hivern)

Nuria Pau (Federació Catalana d’Esports d’Hivern)

Mariona Boix (Federació Catalana d’Esports d’Hivern)

Julia Bargalló (Federació Catalana d’Esports d’Hivern)

Ona Rocamora (Federació Catalana d’Esports d’Hivern)

Georgina Fernández (Federación Andaluza Deportes de Invierno)

Inda Garín (Federación Aragonesa Deportes de Invierno)

Marta Mora (Federación Aragonesa Deportes de Invierno)

 

Homes

GRUP JUNIOR

Alex Puente (Federació Catalana d’Esports d’Hivern)

Juan del Campo (Federació Catalana d’Esports d’Hivern)

Miquel Mateu (Federació Catalana d’Esports d’Hivern)

Joaquim Salarich (Federació Catalana d’Esports d’Hivern)

Adrià Bertrán (Federació Catalana d’Esports d’Hivern)

Borja Gregorio (Federación Madrileña Deportes de Invierno)

Diego Apraiz (Federación Aragonesa Deportes de Invierno)

Alvaro Apraiz (Federación Madrileña Deportes de Invierno)