10 podis catalans a la 37a edició de la Marxa Beret

Els atletes de la FCEH Maria Iglesias, Gral Sellés, Marta Cester i Pol Vidal guayen la 37a Marxa Beret alhora Campionat d’Europa Euroloppet FIS d’esquí de fons a Baqueira Beret

Els dies 6 i 7 de febrer de 2016 l’estació d’esquí catalana de Baqueria Beret a la Val d’Aran ha acollit el Campionat d’Europa Euroloppet FIS d’esquí de fons, emmarcats en la 37a edició de la tradicional Marxa Beret, la prova d’esquí de fons mes important del nostre país. 

Els corredors i corredores de la FCEH van assolir 10 podis. En dones, a la distància de 10 quilòmetres, es va proclamar campiona la corredora Maria Iglesias del ANEC, seguida de Maria Sellés (BELLVER) que va arribar en segona posició. Finalment la corredora aragonesa Alba Puigdefabregues va ser la 3a classificada. En homes, i a la distància de 10 quilòmetres, el podi va ser integrament català. El primer lloc  va ser per Gral Sellés (BELLVER), seguit de Cesc Collel (CEFUC) i Jaume Pueyo (CEFUC). 

A la distància de 21 quilòmetres els catalans també van pujar al podi. Marta Cester (CAEI) ho va fer en la classificació femenina, proclamant-se campiona per davant de la corredora basca Maialen López i Berta Pérez, segona i tercera classificada. En la classificació masculina els tres podis van ser de la FCEH: Pol Vidal (ANEC) va fer 1r, Oscar Jorba (CENA) 2n i Sergi Brau (CENA) 3r.  

Finalment, a la distància de 42 quilòmetres, el català Ruben Caseny es va proclamar 3r classificat, per darrere del subcampió Diego Ruíz i el campió Imanol Rojo.

1.200 fondistes
Al voltant de 1200 fondistes, un 40% dels quals procedents dels països nòrdics, Alemanya, Àustria, Holanda o Itàlia, van participar en la 37a edició de la Marxa Beret, que es va celebrar amb la neu caiguda durant la matinada a la Val d ‘ Aran i que va acompanyar els fondistes durant tota la competició.

Marxa Beret – Campionat d’Europa 
La seva concessió com a Campionat d’Europa ha estat possible per la història i la qualitat d’aquesta cursa popular aranesa. És la cursa popular d’esquí de fons més clàssica dels Pirineus i forma part del calendari de la FIS com a prova del circuit internacional de marxes populars (Popular Cross-Country races).

Organització
La Marxa Beret està organitzada pel Consell General d’Aran, Baqueira Beret i l’ajuntament d’Aran, amb col·laboració de: Associacion Volentaris Val d’Aran, Foment Torisme Val d’Aran, Diputació de Lleida, Ajuntament de Vielha e Mijaran Pompièrs d ‘Aran, Aran Salut, Mossos d’Esquadra, INS d’Aran, a més de la Reial Federació Espanyola Esports d’Hivern (RFEDI), la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH) i els diferents patrocinadors.

 

Resultats 37a Marxa Beret – 7 de febrer de 2016

Marxa Beret 10Km – Classificació Femenina

1-  María Iglesias Bares

2 – Maria Sellés

3 – Alba Puigdefabregues

 

Marxa Beret 10km – Classificació Masculina

1 – Gral Sellés

2 – Francisco Colell

3 – Jaume Pueyo

 

Marxa Beret 21Km – Classificació Femenina

1 – Marta Cester

2 – Maialen López

3 – Berta Pérez

 

Marxa Beret 21Km – Classificació Masculina

1 – Pol Vidal

2 – Oscar Jorba

3 – Sergi Brau

 

Marxa Beret 42km – Classificació Femenina

1 – Marielle Bigot

2 – Beatríz Blanes

3 – Martini Carmona

4 – Tatiana Larionov

5 – Cynthia Martínez

 

Marxa Beret 42km – Classificació Masculina

1 – Imanol Rojo

2 – Diego Ruíz

3 – Rubén Caseny

4 – Carlos Lannes

5 – Ioseba Rojo