23 podis catalans al Campionat d’Espanya u14-u16 de Sierra Nevada

Del 17 al 19 d’abril s’han celebrat a Sierra Nevada els Campionats d’Espanya d’esquí alpí per a les categories u16 i u14. La pista Rebeco de l’estació andalusa va acollir les 3 proves d’aquests estatals: Súper gegant, Gegant i Eslàlom.

7 podis catalans al SG u14-u16

El primer dia de competició d’aquests Campionats d’Espanya d’esquí alpí u14 i u16 es va celebrar la prova de Súper gegant. En u16 masculí destaquem els dos podis assolits pels esportistes catalans Marc Montes (CEVA) i Arnau Casellas (GRANUEC) que es van proclamar subcampió i 3er classificat, respectivament. El campió d’Espanya va ser l’aragonès Andrés Trujillo. Pel que fa al podi u16 femení, també va haver representació catalana de la mà de l’esportista del C.E.T Carla Grau i l’esportista del CAEI Carmela Olmo, proclamades campiona d’Espanya i 3ra classificada, respectivament. La subcampiona d’espanya va ser l’aragonesa Irati Belio. En u14 masculí, els líders del podi van ser els catalans Jordi Costa del CANMC i Octavi Aris del CAEI, campió i subcampió d’Espanya, respectivament. El tercer classificat va ser l’aragonès Andres Garcia del MAYEN. En u14 femení el podi català destacat va ser la segona posició de Lisa Vallcorba del CEVA. El títol de campiona va ser per a la madrilenya Raquel Sepúlveda i el tercer lloc del podi per a l’aragonesa Irena Ziach.

7 podis catalans al GS u14 – u16

El segon dia de competició es va celebrar la prova de Gegant. En u16 masculí, la millor marca catalana va ser la de l’esportista Marc Montes del CEVA, proclamat 3er classificat d’espanya de la disciplina. El 1r i el 2n lloc del podi van ser per als aragonesos Ibon Mintegui i Andres Trujillo, respectivament. En u16 femení, Carla Grau del C.E.T es va coronar de nou campiona d’Espanya i Maria Relat del CANMC, esportista de tecnificació de la FCEH, 3a classificada. El títol de subcampiona d’Espanya va ser per a Irati Belio. En u14 masculí, el líder va ser el català Guillem Bosch del S.C.C., esportista de tecnificació de la FCEH, que es va proclamar campió d’Espanya. Jordi Costa del CANMC va sumar també un altre podi català quedant 3r classificat. El subcampió va ser l’aragonès Andres Garcia. En u14 femení, dos dels 3 llocs del podi van ser per a esportistes catalanes. Carlota Pomes del CAEI i Jana Suau es van proclamar subcampiona d’Espanya i 3a classificada, respectivament. La campiona d’Espanya de la disciplina va ser la madrilenya Raquel Sepúlveda. 

1 podi català a l’Eslàlom u16 i 8 a la Combinada

El tercer i últim dia de competició es va celebrar l’Eslàlom per a la categoria u16. En la classificació masculina destaquem el podi assolit per Arnau Casellas del GRANUEC, proclamat subcampió d’Espanya de la disciplina. El campió va ser l’aragonès Marco Sanchez i el 3r classificat el també aragonès Mikel Erguïn. En u16 femení, no va haver-hi cap podi català. Els finalistes van ser tres aragonesos: Noelia Gasienica (1a), Rocio Gordo (2a) i Alicia Sanchez Cruzat (3a). Finalment, pel que fa a la classificació de la combinada (SG + SL), les catalanes Maria Relat i Carmela Olmo es van proclamar campiona d’Espanya i 3a classificada en dones u16, mentre que Arnau Casellas va assolir el títol de subcampió d’Espanya en homes u16. En u14, els tres podis de la combinada masculina van ser per esportistes catalans: Alvaro Chalbaud del CAEI (1r), Lluis Relat del CANMC i esportista de tecnificació (2n) i Peir Consul del CAEI (3r). A la combinada femenina, els podis catalans van ser Ana Vidaor del CAEI, campiona d’Espanya i Jana Suau del GRANUEC subcampiona. 

Enllaços relacionats
Resultats complets