5 ors, 7 plates i 7 bronzes al Campionat d’Espanya

El Divendres 30 de març va donar el tret de sortida el campionat d’Espanya d’esquí alpí amb la disputa del Super Gegant a la pista Comella Estadi de La Molina.

30.03.12 Ferran Terra i Ona Rocamora plata i Xavier Salarich bronze

En categoria masculina la victòria va ser per en Paul de la Cuesta amb un crono de 53s 98, seguit en segona posición d’en Ferran Terra del PEC (53s 72) i del corredor del team Atomic en Xavier Salarich del MLEC que va fer un temps de 53s 84.

Xavier va destacar la gran qualitat de la neu i el bon resultat aconseguit: "He sortit força bé, he atacat i la tàctica ha estat l’encertada. La pista estava impecable, amb la neu súper dura, i m’he quedat molt a prop de Ferran Terra. Estic content ja que ells acostumen a quedar bé en les Copa d’Europa de Súper Gegant, mentre que jo gairebé no he entrenat ni he disputat proves d’aquesta categoria, ja que el que més hem fet ha estat eslàlom ".

En categoria femenina, l’Ona Rocamora del CAEI, integrant de l’equip júnior de la RFEDI, va fer una molt bona actuació a La Molina aconseguint la medalla de plata amb un crono de 56s 36. La guanyadora d’aquesta prova de divendres va ser l’esquiadora Carolina Ruiz, habitual en la Copa del Món i recentment campionat absoluta de Catalunya de súper gegant. La catalana Ona Rocamora va estar molt satisfeta de la seva actuació: "No m’esperava fer-ho tan bé, la veritat. M’he trobat millor al principi del traçat que en la part final, on ja arribava una mica tard a les portes, però en la suma he fet una baixada molt bona ".

La tercera classificada va ser la catalana Mariona Boix que va arribar molt a prop de l’Ona amb un temps de 56s 49.

31.03.12 Pol Rocamora campió d’Espanya de gegant i Andrea Jardí plata i Ferran Terra bronze.

El dissabte 31 de març el campionat d’Espanya va continuar a La Molina amb la disputa del Gegant (dues mànigues) al estadi Roc Blanc. En la categoria masculina, el corredor català de Rialp es va penjar la seva primera medalla d’or en categoria absoluta amb un temps d’1 min 39s 92.

Pol va explicar que "en el primer set s’havia de fer una baixada intel•ligent, ja que tothom se sortia en el mateix punt, just a la meitat del mur. Era un traçat molt ràpid i s’arribava molt ràpid al mur. Els que intentaven fer-ho al màxim es sortien, i per això els entrenadors m’havien dit que havia de frenar i encarar el mur de forma intel • ligent, i no és fàcil frenar quan vols guanyar ".

El segon classificat del gegant va ser en Juan del Campo amb un temps d’1 min 40s 75, seguit d’en Ferran Terra que va fer 1 min 40s 80.

Pel que fa a la categoria femenina, Carolina Ruiz va repetir l’or en aquesta modalitat amb un crono d’1 min 41s 22. Andrea Jardí del CAEI va fer un molt bon resultat aconseguint la plata amb un temps d’1 min 41s 53.

01.04.12 Pol Carreras i Nuria Pau campions d’Espanya en Eslàlom.

El diumenge 1 d’abril va cloure el campionat d’Espanya amb la disputa de l’Eslàlom. Aquest va portar la victòria d’en Pol Carreras (1min 43s 11) que va poder revalidar el tìtol aconseguit la pasada edició dels nacionals a Sierra Nevada. La plata va ser per en Pol Rocamora amb un crono d’1 min 45s 75 i el bronze per en Xavier Salarich (1min 47s 02).

Carreras va dominar la primera baixada amb més d’un segon de diferència, però, a diferència del que li va succeir en el gegant, sí que va poder confirmar el resultat a la segona, sobre una pista molt exigent, que no perdona, i en la que havia de baixar amb quatre ulls i molta cura. Al costat del or, el més important és que Pol ha pogut aconseguir els punts que anhelava, i després d’aquest triomf surt de la Molina amb 25 punts FIS confirmats, igual que el seu company Xavier Salarich, amb 23, la qual cosa augura un bon futur per a aquests esportistes.

Així valorava Pol Carreras l’or: "He esquiat sòlid en el primer set i en la segona havia de lluitar perquè la pista no estava en les millors condicions. La clau en la carrera d’avui era a fallar menys que els rivals, ja que no és aquesta una pista per arriscar ".

Pel que fa a la categoria femenina, la campiona d’espanya va ser la Nuria Pau del LMCE que va fer 1min 44s 12, seguida en segona posició de la Eli Samper (1min 57s 04) i en tercera posició de l’Aina Aleu (1min 57s 44).

Nuria Pau i Ferran Terra es van imposar en la Combinada

Els corredors catalans Nuria Pau i Ferran Terra van imposar-se en la Combinada (suma del millor resultat aconseguit en Eslàlom i Super Gegant). Els segons classificats van ser en Xavier Salarich i la Eli Samper i tercers en Pol Rocamora i l’Aina Aleu.

Per veure els resultats oficials a la nostra web cliqueu a l’apartat disciplines.