6 shorttrackers de la FCEH disputen la 3era jornada de Copa d’Europa

El passats 21 i 22 de febrer a Torí es va disputar la tercera i darrera jornada regular de la Copa d’Europa de Short Track.

Els patinadors de velocitat catalans Nil Llop, Joan Manuel Coria, Alex Nieto, Stephane Barberà, Ainoa Carreño i Rafael Heredia, del Barcelona Short Track, van prendre part d’aquesta competició internacional, convertint-se en una fita més del projecte de desenvolupament del patinatge de velocitat a Catalunya per part de la FCEH, ja que Catalunya supera la mitjana de patinadors per club en comparació amb la resta d’Europa.

En categoria Júnior D masculí, Nil Llop va aconseguir quedar 6è en els 1.000 metres, 9è en el 500 i 6è en els 777 metres, aconseguint la 7a posició en la general. A la mateixa categoria, Joan Manuel Coria, que debutava en una Starclass, va fer 27è, 22è i 29è en els 1.000, 500 i 777 metres, respectivament, assolint la plaça 29 de la general.

En categoria Júnior D femení, Ainoa Carreño va fer una competició molt complerta aconseguint les posicions 14a en els 500 metres i la 13a en els 777 metres, així com una magnífica 8a plaça en els 1.000 metres. Va acabar en la 11a posició de la general, la seva millor posició a la Copa d’Europa.

En categoria Júnior C masculí, Rafael Heredia va realitzar dues marques impressionants en els 500 metres i els 1.000 metres i va assolir també la seva millor posició en una Starclass: la 16a. Pel que fa a les proves, va quedar 19è en els 1.500 metres, 14è en els 500 metres i el 12è en els 1000 metres. Els dos debutants catalans en la categoria, Alex Nieto i Stephane Barberà, van fer també un molt bon paper i van rebaixar considerablement les seves millors marques. Stephane Barberà va quedar el 22è de la general assolint les places 24,18 i 21 en els 1.500, 500 i 1.000 metres. Alex Nieto va quedar en el lloc 28 de la general aconseguint quedar el 26è en els 1.500 i els 500 metres i el 25è en els 1.000 metres.

Nil Llop, a les portes de la Europa Cup Final

Els catalans van tornar a ser magnífics ja que els sis patinadors van aconseguir rebaixar les seves marques personals una vegada més. Tot i així, Nil Llop es va quedar a les portes de poder participar per primera vegada a la Europa Cup Final que s’ha de disputar durant el mes de març a Alemanya i a la qual només tenen accés els 8 primers patinadors del rànquing (després d’aplicar un handicap per a una de les proves). Nil va quedar en 9a posició, tot i quedar en 5a posició sense handicap. Només si un dels patinadors classificats no pogués competir a Alemanya, Nil Llop tindria opcions d’entrar a la final ja que és el següent de la llista.

Finalitza així la primera Copa d’Europa pels representant catalans amb molt bones perspectives de cara a la temporada vinent.