A punt el Campionat de Catalunya Big Air a Port Ainé

Prop de 80 snowboarders i freeskiers prendran part en una competició on els salts seran els protagonistes de la jornada.

El cap de setmana del 27 i 28 de febrer, Port Ainé serà testimoni del millor freestyle nacional amb els Campionats d’Espanya Freeski i Snowboard. L’estació del Pallars acollirà el Campeonato de España de Big Air i el Campionat de Catalunya Big Air, puntuable per a la Copa España i per al 5è Pyrenean Freestyle Tour. Hi podran participar categories a partir d’U14.

El Big Air comptarà amb dues rampes de 15 i 6 metres de pla i es retocarà la forma i longitud de la recepció per adequar-la a aquestes característiques. La competició consistirà a realitzar els millors trucs al salt i es valorarà la dificultat, amplitud i execució.

Recordem que els riders catalans Aleix López (snowboard) i Gerard García (freeski) es van proclamar Campions d’Espanya de Big Air 2015 a Sierra Nevada. Pel que fa als Campions de Catalunya de la passada edició, van ser, en freeski, Sam Solà del CET en categoria Absoluta; Georgina Mora del CET i Unai Feliu del AEP en Infantil II i Albert Pons del CET en Infantil I. En snowbaord els campions i campiones absoluts van ser Paula Macià i Aleix López del CEMT, mentre que Alberto Casanova va ser el Campió en Infantil II. 

Nocilla Betula Minifreestylers

Per als més petits freestylers s’organitzarà a l’Snowpark de Port Ainé  la competició Nocilla Betula Minifreestylers, una prova amb una clara vessant de promoció i on l’objectiu principal es ser una festa del Freestyle. La prova, que  aplegarà a nenes i nens que practiquin snowboard i esquí (tant Freeskiers com Racers que siguin atrevits), tindrà lloc durant tot el cap de setmana i serà puntuable per a la classificació general del 5è Circuit  Pyrenean Freestyle Tour. Recordem que recentment els esportistes d’aquest circuit han participat en la Nocilla Marmota Minifreestylers de la FCEH i han estat protagonistes d’una prova que cada any rep més esportistes. 

Enllaços relacionats
Nota Informativa Campionat d’Espanya BA
Nota Informativa Campionat de Catalunya BA
Nota Informativa Nocilla Betula Mini