Ana Amor entre els 10 primers llocs a la Copa del Món d’Snowboard a Arosa

Com va passar en l’esquí alpí, la temporada FIS de surf de neu ha arribat a final de curs amb les proves de Copa del Món, que s’estan disputant a l’estació suïssa d’Arosa. Allà, l’única representació catalana té el nom d’Ana Amor, que en pocs dies competirà al Mundial Júnior a Valmalenco (Itàlia), ha aconseguit finalitzar entre les deu primeres en una de les dues proves en què ha pres part.

La temporada 2010-11 de la Copa del Món d’Snowboard conclou aquests dies a Arosa (Suïssa) amb la disputa de dues proves de snowboard cros (SBX) i les finals de Half Pipe (HP) i Eslàlom Paral·lel (SL). És un llarg cap de setmana de la Copa del Món, a la localitat on es va celebrar el Campionat del Món d’Snowboard 2007 se sabran els noms dels guanyadors dels cobejats Globus de Cristall.

En la disciplina de snowboard cros (SBX) ha competit la catalana Ana Amor, que ha aconseguit un Top-Ten. La primera de les proves va ser, en realitat, la disputa de la qual va haver de correr a la localitat coreana de Yougpyong, però que va haver de ser suspesa a causa de la meteorologia. Amor va tenir mala sort perquè va passar la primera ronda, però en la segona els jutges la van perjudicar. ‘Ana va passar el torn de 6 corredores i en la segona va arribar gairebé a la final, però els jutges van decidir que una corredora canadenca fos la finalista. Amb això, el seu resultat final va ser el desè lloc, quan va poder haver estat millor’, explicava Kaspar Steinz, que es troba allí amb la catalana. Al final, la prova va ser guanyada per la búlgara Alexandra Jekova, seguida per la nord-americana Callen Chrythlook i la britànica Zoe Gillings.

Divendres 25, al SBX que corresponia en el calendari pròpiament a Arosa, Amor es va classificar en la dotzena posició en les proves eliminatòries, que va dominar la nord-americana Lindsay Jacobellis, campiona mundial a la Molina el passat gener.

Abans d’arribar a Arosa, ja són coneguts els noms de dos campions de la Copa del Món: Clemens Schattschneider (Àustria), a Slopestyle (SBS) i la russa Ekaterina Tudegesheva al eslàlom paral·lel. (SL).

Al SBX, la canadenca Dominique Maltais és la que està en la millor posició per emportar-se el títol a casa, ja que compta amb un còmode avantatge sobre Jacobellis. En el costat masculí, la lluita és més àmplia, ja que hi ha nou surfistes de neu amb possibilitats. Jonathan Cheever (EUA) és el líder provisional.

Pel que fa al Half Pipe, els ulls estan posats en dos duels. En categoria femenina, la líder de la Copa és la xinesa Xuetong Cai, que té un avantatge de 700 punts sobre la campiona del món, l’australiana Holly Crawford. La diferència entre els homes la marquen l’australià Nathan Johnstone i el japonès Ryo Aono, que està a només 280 punts.

Amor (encara en edat juvenil), es desplaçarà a Valmalenco (Itàlia), on tindrà la seva millor oportunitat de la temporada quan participi en els Mundials Juniors, que se celebraran del dimarts 29 de març al 3 d’abril. Un cop tornin d’allà, l’equip nacional de SBX tancarà la temporada amb un entrenament a Sierra Nevada, del 16 al 23 d’abril, i aprofitaran per córrer el dia 23 en els Campionats d’Andalusia.

Pel que fa als especialistes en Freestyle (Half-Pipe i Slopestyle), estan competint del TTR, ja que les proves FIS s’han acabat. La setmana passada van estar en les Pony Sessions, un TTR quatre estrelles a Saint Lary, mentre que aquest cap de setmana estaran en el Total Fight, també de quatre estrelles, que es disputa a GrandValira. En aquestes competicions, i de la mà del tècnic RFEDI Gerard Freixas, intervenen Carlos Manich, Carlos Torner i altres. De cara al Mundial Júnior de Valmalenco, Freixas comptarà amb Oriol Fargas al Half-Pipe (HP).

Més informació al web de la FCEH – disciplines.