Ander Mirambell entrena al circuit de Sochi 2014

El pilot català d’Skeleton Ander Mirambell es troba entrenant a la pista que just d’aquí a un any acollirà els Jocs Olímpics de Sochi 2014 preparant l’última cita de la Copa del Món 2012-13.

L’esportista barceloní porta des de principis de setmana a la petita localitat de Rosa Khutor on assegura que cada nit se’n va a dormir "somiant que estic en Sochi 2014 lluitant amb els millors. A dia d’avui les sensacions del circuit són rares, ja que té dues pendents molt fortes i corbes molt curtes, cosa que mai havia experimentat. És molt més segur que el de Vancouver ".

Mirambell reconeix que li agrada molt el disseny del circuit, que ahir va visitar el president rus Vladímir Putin, ja que "és molt tècnic i es em pot donar molt bé". El primer esportista olímpic espanyol en aquesta modalitat reconeix que "no em puc imaginar que aquí hagin uns Jocs Olímpics en un any. No hi ha res acabat. Fins als mateixos hotels tenen plantes per acabar. Tampoc hi ha llums al carrer. Ens diuen que és perillós sortir de nit i vivim constantment amb dos policies armats a la porta ".

El pilot també afirma que s’està treballant dia i nit perquè tot estigui preparat de cara a la cita olímpica, una cosa que nota fins en el seu propi hotel, situat "al costat de l’estació de tren de Rosa Khutor, en plena construcció, on treballen les 24 hores del dia, el que fa difícil dormir. "Molt poca gent parla anglès i els conductors dels autobusos es perden pels camins per anar al circuit perquè encara no hi ha carreteres ".

D’altra banda, Ander reconeix que "la infraestructura del circuit és brutal, és un tub de gel dins d’un altre tub de fusta, però no tenen professionals per preparar el gel. Ara amb les altes temperatures, 12-14 graus, la pista està en pèssimes condicions. Aquí a Rússia diuen que tot és possible, però en aquest cas necessiten un miracle perquè estigui tot a punt d’aquí a 365 dies. Així, crec que ho poden aconseguir, però no seran uns Jocs tan espectaculars com els de Vancouver, la gent no està tan preparada ".