Ander Mirambell estrena prototip al Mundial de skeleton

El pilot català Ander Mirambell va començar a assaborir el passat 17 de febrer l’inici del Campionat del Món de bobsleigh i skeleton que se celebra a la pista alemanya de Königssee, amb motiu de la inauguració de la competició.

 

Just coincidint amb el seu 28 aniversari, l’esportista barceloní va portar la bandera en la desfilada inaugural per la ciutat de Berchesgarden, en un moment que descriu com "màgic, ja que només en dues ocasions havia pogut portar-la, en el Campionat d’Europa de Clubs Júnior de Moscou (atletisme) i en el mundial júnior de skeleton d’Innsbruck ".

 

Mirambell assegura que la principal anècdota de la jornada inaugural va arribar quan va entrar a la plaça principal de la localitat, on un DJ posava música típica de cada país (Canadà – Brian Adams / Gran Bretanya – The Beatles) i van sonar els acords del "Viva España" de Manolo Escobar, amb molts dels presents corejant la cançó.

 

Anècdotes a part, el pilot porta dos dies d’entrenament sobre el renovat traçat alemany i encara té quatre jornades més per davant, ja que han col·locat tres corbes en pujada en lloc de les dues originals. En la remodelació han col·locat un gir més complicat que l’anterior, al qual l’han nombrat Ecoband, que és més llarg i rodó.

 

Mirambell va realitzar els entrenaments de la setmana passada a Innsbruck amb un prototip de trineu "amb el que he decidit jugar-me-la en el Campionat del Món", segons assegura. "La veritat és que em va una mica petit, perquè no està fet a la meva mida, i les mans se’m surten fora d’ell. No tinc una posició perfecta, aerodinàmicament parlan", prossegueix.

 

La seva idea de canviar de trineu va portar-lo al batre la seva marca de velocitat punta en el circuit de Igls "amb tan sols dues baixades amb aquest prototip, pel que crec que cal arriscar, ja que considero que hi ha poc a perdre però molt a guanyar. En qualsevol moment puc tornar al trineu d’aquesta temporada, encara que té alguns problemes, ja que en les últimes 4 carreres ha passat 3 vegades pel taller, però això no és excusa per als resultats obtinguts. Porta dos anys sense cap evolució important i he decidit arriscar i provar alguna cosa nova".

 

La competició del Campionat del Món de skeleton masculí, programada a quatre baixades, tindrà lloc els dies 24 i 25 de febrer.

 

Més informació a la web de la FCEH – disciplines.