Ander Mirambell fa història als Mundials d’skeleton de Königssee i acaba al Top 20

foto

El pilot català firma la seva millor actuació en uns Campionats del Món i amb una 20a posició millora la classificació de Saint Moritz 2013 (22è). Després d’acariciar el Top 10 a la primera baixada, Mirambell va pagar els errors comesos a la tercera mànega.

“L’objectiu és acabar entre els 20 primers”. Dit i fet. Cap de setmana per recordar el completat per Ander Mirambell en terres alemanyes, on ha aconseguit el seu millor resultat mundialista.

El divendres la competició va començar de forma immillorable pel barceloní. Una execució perfecta en la primera mànega li va valdre l’11a posició, mentre que en la segona va acabar 19è.

Arribats a l’equador de la competició, el diumenge Mirambell va decidir arriscar, fidel a la seva filosofia. Però els resultats no van ser els desitjats. En la tercera mànega va acabar 25è, el pitjor resultat de la temporada. “A la transició de les corbes en S he notat que el trineu estava inestable, i això sumat a un error al kreisel i un toc a la pujada final han fet que fos la pitjor baixada de la temporada” explica el pilot.

Tot i això, amb la 19a posició provisional a la general, Mirambell va poder accedir a la quarta i última mànega, reservada als 20 millors. Una baixada on no va poder retallar distàncies amb els seus rivals i va acabar tancant aquest Top 20 final.

Les imprecisions comeses no impedeixen que el balanç que en fa el pilot barceloní sigui netament positiu: “Me’n vaig amb la sensació que he pogut ser competitiu en un circuit que sempre ha estat negatiu. Hem somiat durant una baixada però després hem arriscat i no ha sortit. Tornem a fer història, ja que ens hem quedat a les portes del Top 15”.

Un resultat, el de Königssee, fruit de l’aposta per una estratègia valenta i ambiciosa que, sens dubte, és d’aplaudir. “Sóc d’aquells esportistes que prefereix quedar el 20 arriscant-se que no acabar el 16 sent conservador. Sóc dels que creu que en moments així a la vida s’ha de ser arriscat” afirma.

Finalitzats els Campionats del Món, ara Mirambell i la resta d’esportistes es desplaçaran a Pyeongchang. En terres sudcoreanes s’hi estaran tres setmanes i allà hi disputaran la darrera Copa del Món de la temporada, amb Mirambell defensant la 14a posició. Una bona ocasió per testar un circuit on d’aquí a un any se celebraran els Jocs Olímpics d’Hivern 2018.