Andrea Jardí finalitza 11ª en el Gegant de Copa Europa

La catalana Andrea Jardí va completar amb èxit les dues mànigues de la Copa Europa i va aconseguir classificar-se en la 11ª posició. La competició disputada a la pista Avet de l’estació andorrana de Grandvalira-Soldeu va ser l’escenari del Gegant valedor per a la Copa d’Europa on van participar esquiadores de tretze països. La medalla d’or va anar a parar a Àustria a mans de Jessica Depauli, líder en la classificació general. Les esquiadores tornaran a donar-ho tot avui a l’eslàlom.

Després de l’excel·lent Mundial a Garmisch-Partenkirchen, l’esquiadora catalana Andrea Jardí va tornar a demostrar la seva progressió ahir a Grandvalira. Li va faltar molt poc per ficar-se al Top-10 del dia. Al final va ser onzena amb un temps total de 2m21s42. "M’he trobat millor en la segona màniga, ja que sortia la 15. A la primera havia sortit la 28, de manera que la neu en el traçat estava en pitjors condicions", va comentar Jardí després de la seva actuació. "La pista Avet m’agrada perquè és pendent i molt tècnica i, per tant, s’adapta a les meves característiques ja que prefereixo el murs als plans"

Sobre la seva classificació, l’esquiadora de Dynastar va mostrar la seva autoexigència: "Estic contenta del resultat, encara que a aquestes alçades de temporada i tenint en compte que ja vaig entrar la 8ª al desembre en el Gegant de Copa d’Europa de Limone Piemonte (Itàlia), el meu objectiu per aquesta recta final de temporada és entrar entre les 10 primeres".

Jessica Depauli, de 21 anys, es va imposar amb un temps de 2m18s97. En segon lloc, amb un temps de 2m19s32, es va classificar la italiana Elena Curtoni, mentre que el bronze va ser per l’alemanya Veronique Hronek (2m20s06). La competició va comptar amb la participació de esquiadores de tretze nacions (Alemanya, Andorra, Àustria, Eslovàquia, Eslovènia, Espanya, Finlàndia, França, Itàlia, Noruega, Polònia, Suècia i Suïssa), de les quals 58 esquiadores van aconseguir completar la prova. 

Pel que fa a Depauli és l’actual líder de la Copa d’Europa amb 1.250 punts en la classificació general. Curtoni ocupa la 13a posició en el rànquing de gegant de Copa d’Europa mentre que Veronique Hronek és tercera. Les alemanyes Simona Hoesl i Veronika Stab i la francesa Marion Pellissier, que partien com a favorites en aquest Gegant, no van aconseguir finalitzar la exigent segona màniga.

Mireia Gutiérrez i Sofie Juárez van representar a Andorra en aquest Gegant. Gutiérrez es va sortir de la línia del traçat i va haver d’abandonar la competició. D’altra banda, Juárez va aconseguir la 36ª posició amb un temps total de 2m27s35.

Avui dijous es disputa l’eslàlom, valedor també per a la Copa d’Europa, en la qual competirà la corredora catalana Andrea Jardí. La pista Avet de Soldeu serà l’escenari de la propera temporada 2011-2012, al mes de febrer, de dues carreres de Copa del Món femenines i també un Gegant i un Eslàlom, de manera que aquesta Copa d’Europa s’ha convertit en un bon test per les esquiadores que pretenguin l’any que ve estar ja en el "Circ Blanc".

Més informació al web de la FCEH – disciplines.