Andrea Jardí i Joaquim Salarich, campions d’Espanya d’Eslàlom

L’estació de la Molina està celebrant els Campionats d’Espanya d’esquí alpí i ja ha coronat els primers guanyadors: l’esquiadora de l’equip de la RFEDI Andrea Jardí i Joaquim Salarich en la prova d’Eslàlom. Avui, s’està disputant la cursa de Súper Gegant.

En una exigent pista com és l’estadi de Roc Blanc amb més de 130 corredors espanyols, es va disputar l’Eslàlom. En categoria femenina, l’esquiadora catalana de l’equip nacional de la RFEDI Andrea Jardí va ser la més ràpida amb un temps total de 1:33.02. En segona posició va finalitzar una corredora membre de l’equip de tecnificació de la FCEH, Núria Pau, després de sumar 1:33.56 en les dues mànegues de l’Eslàlom. L’última esquiadora a pujar al podi de l’Eslàlom va ser Anna Galofré (1:34.26).

Entre els homes, el jove esquiador de només 19 anys Joaquim Salarich, i que pertany a l’equip suís Stefen S1, va aconseguir el seu primer títol d’Espanya d’Eslàlom de categoria absoluta amb un temps de 1:31.00. L’esquiador del primer equip masculí de la RFEDI Ferran Terra, especialista en proves de velocitat, va realitzar una gran carrera i va aconseguir acabar en la 2ona plaça amb un temps de 1:31.88. Finalment, l’andorrà Marc Oliveras va aconseguir ser el tercer més ràpid (1:33.18), però que va aconseguir realment la tercera posició com espanyol en aquests campionats nacionals va ser Adur Etxezarreta amb de 1:33.29.

La propera modalitat d’aquests Campionats d’Espanya d’esquí alpí que se celebren a l’estació degana de la Molina és el Súper Gegant d’avui dimarts.