Anna Amor es proclama campiona d’SBX a Àustria

 

La catalana Anna Amor segueix recollint excel·lents classificacions en les proves de Snowboard cross (SBX). La snowboarder integrant de la FCEH, que venia d’aconseguir dues medalles de plata en proves FIS celebrades a l’estació italiana de Gressoney la Trinité, va arrodonir el passat diumenge 6 el seu periple europeu amb una gran victòria en el campionat nacional d’Àustria. Avui dimecres la veurem a la Molina competint en els d’Espanya.

Si febrer va ser un gran mes per Amor, març ho segueix sent per a aquesta ceretana de 18 anys que està progressant imparablement en el panorama del surf de neu cross. El seu gran objectiu són els Mundials Júniors, que es disputaran a finals de març a l’estació italiana de Valmalenco. Serà la seva autèntica revàlida després d’haver competit al gener en els Mundials absoluts a l’estació gironina de La Molina. Avui la catalana tornarà a La Molina per competir en els Nacionals.

Després de la seva victòria fa tres setmanes a Kongsberg (Noruega) i les seves dues plates en proves FIS celebrades a Gressoney la Trinité, Amor va competir aquest passat cap de setmana a Innsbruck-Kühtai. Dissabte 5, en prova FIS, va acabar en cinquena posició en una cursa guanyada per la suïssa Emilie Aubry. Ja el diumenge, en plens campionats nacionals d’Àustria, Amor va aconseguir la proesa de superar a totes les seves rivals, emportant-se el triomf, per davant les locals i de la francesa Charlene Gruffy i de l’alemanya Luca Berg.

‘La victòria de l’Anna té molt mèrit, perquè a Innsbruck han competit corredores que són assídues de la Copa del Món, que han acudit aquí per preparar la propera prova del calendari, que es diputa a Arosa’, va comentar Oscar Ruiz, tècnic de la RFEDI que, al costat del màxim responsable de SBX espanyol, Kaspar Stenz, han estat amb Amor a Àustria. ‘No cal dir que estem contentíssims amb l’Anna. Després del Mundial absolut de la Molina, està superant constantment i aconseguint grans resultats, als seus 19 anys. Té un gran futur per davant i ho demostra cada dia que passa’.

 

Ruiz va recordar que, després dels Nacionals que es disputaran a la Molina aquesta setmana, Amor tindrà la seva gran cita amb motiu dels Mundials Júniors, que es disputaran a Valmalenco. ‘Seran els seus últims Júniors, així que confiem molt en les seves possibilitats, sobretot perquè està en un gran moment de forma’, va comentar Ruiz. “Es tracta d’una gran oportunitat per l’Anna per aspirar al podi o estar almenys en les finals’.

Més informació al web de la FCEH – disciplines.