Arrenca la Copa del Món IPC del 8 a l’11 de gener

La Molina serà un any més la seu de la Copa del Món d’esquí alpí per a persones amb discapacitat. Els millors esquiadors del món es reuniran a l’estació del Grup FGC per a disputar quatre eslàloms (SL) a l’estadi de competició de Roc Blanc.

Del dijous 8 fins al diumenge 11 de gener, l’estació d’esquí de La Molina rebrà a més de 50 esportistes vinguts d’arreu del món per a disputar la Copa del Món d’esquí alpí del International Paralympic Committe (IPC) per a persones amb discapacitat física o visual. Durant aquests dies es duran a terme les quatre proves d’eslàlom, totes elles es correran a l’estadi de competició de Roc Blanc.

A la Copa del Món hi participen cinc esportistes espanyols, entre ells el campió paralímpic Jon Santacana, amb el seu guia Miguel Galindo. L’esquiador espanyol amb discapacitat visual va participar a quatre Jocs Paralímpics d’Hivern, i va obtenir un or i una plata als de Sochi’14. Una altra participació esperada és la del català Gabriel Gorce amb el seu guia Arnau Ferrer, que també va competir en els Jocs de Vancouver’10 i Sochi’14, i va aconseguir bronze en els darrers. També s’esperen representants d’Alemanya, Àustria, Canadà, França, Gran Bretanya, Itàlia, Japó, Nova Zelanda, Rússia i Suïssa.

Campionats del Món Para-Snowboard al febrer a La Molina

Del 22 de febrer fins a l’1 de març La Molina acollirà la competició més important després d’uns Jocs Paralímpics, els Campionats del Món. Entre les dates marcades els millors atletes es reuniran a l’estació per a competir en les diverses modalitats de la disciplina de snowboard. La temporada passada La Molina va ser la primera estació a acollir una Copa del Món Para-Snowboard, i enguany té el privilegi d’acollir els Mundials.

La Molina, exemple d’accessibilitat

L’estació ceretana del Grup FGC des de ja fa molts anys aposta per a donar un espai a aquelles persones que tenen dificultats de mobilitat o discapacitat visual per a fer esport i gaudir de la neu. La seva mostra més clara és la gran quantitat de curses internacionals que ha acollit i que va culminar al 2013 amb els Campionats del Món d’Alpí.

És una de les tres estacions d’esquí de Catalunya reconeguda per l’Agència Catalana de Turisme com a impulsora de l’esport i el turisme adaptat. Gràcies a l’acord amb la Fundació Johan Cruyff, La Molina té el Centre d’Esport Adaptat de l’estació. Des del punt de vista de la gestió, l’empresa Play and Train es dedica a promoure l’esport tant d’hivern com d’estiu per a les persones amb discapacitat visual o mobilitat reduïda. Amb tot això i amb els seus anys d’experiència, La Molina s’ha convertit en un referent mundial i una mostra n’és el premi que atorga l’Associació Internacional per a Instal·lacions Esportives i Recreatives (IAKS) i que l’any 2009 va distingir a l’estació del Grup FGC.

El 9 de gener Clínic Öhlins a La Molina

El dia 9 de gener el Club ITC i Play and Train organitzen el primer Clínic Öhlins durant la celebració de la Copa del Món. Es tracta d’unes jornades tècniques que desenvolupen la innovació i l’estudi de l’esquí adaptat i estan enfocades a esquiadors discapacitats i entrenadors que busquen millorar el seu rendiment amb l’objectiu d’equiparar-se a esportistes de primer nivell d’altres nacionalitats. Sota les ordres del director tècnic Juan Martínez i l’esquiador Paralímpic Edu Carrera, esquiadors discapacitats, professors i entrenadors podran participar en l’activitat per 60 €, amb el forfet inclòs. Per a més informació mariona@playandtrain.org.

Programa Copa del Món IPC d’esquí alpí

Dimecres   07.01.15           Dia d’arribada

                                         20.00 h Reunió d’equip

Dijous       08.01.15           10.00 h SL

                                        14.30 h Cerimònia d’entrega de premis

                                        15.00 h Reunió d’equip

Divendres 09.01.15           10.00 h SL

                                        14.30 h Cerimònia d’entrega de premis

15.00 h Reunió d’equip

Dissabte   10.01.15           10.00 h SL

                                        14.30 h Cerimònia d’entrega de premis

                                        15.00 h Reunió d’equip

Diumenge 11.01.15           10.00 h SL

                                        14.30 h Cerimònia d’entrega de premis

                                        Dia de sortida