Atletes de la FCEH assoleixen podis a la Europa Cup IPC

Bàrbara Pérez i Anna Selvi, amb la seva guia Esther Noguera, van pujar al podi de la Copa Europa IPC a Espot. Es van dur a terme dues proves de súper combinada, dues de gegant i dues d’eslàlom.

Per primera vegada, l’estació d’Espot Esquí ha estat durant la setmana del 9 al 13 de febrer l’escenari d’una prova d’esquí alpí de la Copa d’Europa, emmarcada en el calendari de l’IPC (International Paralympic Committee). La competició, que va comptar amb 52 atletes, masculins i femenins, provinents de 15 països, va rebre la participació dels atletes catalans Albert Garriga, Anna Selvi i la seva guia Esther Noguera i Bárbara Pérez de Juan, del Club de la FCEH Play and Train.

La corredora nascuda a Banyoles Bárbara Pérez de Juan va pujar al 3r calaix del podi en la prova de GS d’aquesta Copa d’Europa celebrada el passat dijous 11 de febrer a l’estació d’Espot. Bàrbara, recent proclamada Campiona de Catalunya d’esquí paralimpic en la categoria de Peus, ha participat al circuit internacional paralímpic IPCAS havent pres part en curses a Itàlia, França i Àustria. Actualment està a l’equip estatal i s’està preparant per participar a la Copa del Món 2017 i als Jocs Paralímpics de Corea 2018.

L’atleta Anna Selvi, amb la seva guia Esther Noguera, també corredores del Club Play and Train de la FCEH, es van dur el 1r lloc del podi en la prova de SL que es va disputar un dia després a la mateixa estació. Anna i Esther, proclamades recentment campiones de Catalunya 2016 en categoria Discapacitat Visual, són també Campiones d’Espanya d’Eslàlom IPC 2015 i van rebre l’any passat i per primer cop el globus de la Copa del Món en la modalitat d’Eslàlom, un guardó a les millors esportistes de la classificació general femenina de Copa del Món. 

Pel que fa al corredor Albert Garriga, també actual Campió de Catalunya d’esquí alpí paralímpic 2016 en categoria assegut, va arribar en la última posició en la que era la seva primera Copa d’Europa.