Azpillaga, Vallespí, Ruiz Orte i Carrasco,nous campions d’Espanya de Múixing sobre neu

Ahir diumenge 11 de març es va disputar al Pla de Beret la segona i definitiva jornada del Campionat d’Espanya de Múixing sobre neu, Gran Premi Advance, que va servir per proclamar als nous campions d’espanya en les diferents categories.

En la categoria reina, la de trineu amb un nombre il·limitat de gossos, va repetir el millor temps el basc Andoni Azpillaga, que competia per la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, amb la qual cosa és el nou Campió d’Espanya d’aquesta categoria.

Entre els participants de trineu amb vuit gossos, va revalidar el títol Francesc Vallespí (Acana/Terres de l’Ebre), que es va mostrar intractable i que va acabar les dues mànigues amb un avantatge de més d’un minut i mig sobre el basc Itoitz Armendáriz (Ternua/Acana).

La participació més nombrosa va estar en la categoria de trineu amb 6 gossos, on el títol de campió d’Espanya va ser per Javier Ruiz-Orte, que va creuar la línia de meta després del navarrès Jesús Raigoso (Advance) que va realitzat un gran crono malgrat haver sortit amb només 5 gossos, ja que tenia un d’ells tocat físicament. La segona posició de la general va estar per a la jove navarresa Adriana Antolín (Canun), que segueix demostrant que té molt a dir en el futur del múixing espanyol.

En la categoria de trineus amb 6 gossos nòrdics, partia amb lleuger avantatge de crono el català Lázaro Martínez, campió de la seva categoria en Pirena, que disposava de 6 segons de marge sobre el navarrès Baltasar Gallardo (Green Heart). Però Martínez es va veure obligat a alinear un tir de 5, per la baixa d’un dels seus gossos, i això li va passar factura. Va realitzat un gran esforç però va entrar a 37” de Gallardo, que és el nou Campió d’aquesta categoria.

Per als participants de la categoria de 4 gossos i 4 gossos nòrdics, que han realitzat un circuit més curt, de 8km, títols per a Francesc Vallespí, que ha fet doblet, i per a l’asturià Ricardo Vara Fernández.

Finalment, en esquijòring, el nou campió d’Espanya és el català Víctor Carrasco (Tuga Activi Wear), que va completar el recorregut de nou parant el crono amb el millor temps, superant al seu gran rival d’aquest cap de setmana, el també català Ramon Armengol.

Campionat de Catalunya

Les dues mànigues d’aquest certamen van servir també per a decidir els nous campions de Catalunya de Mushing. Vallespí s’ha anotat les categories de 8 i 4 gossos, Andoni Azpillaga la il·limitada, Montse Claverol (Advance) la de 6 gossos, Lázaro Martínez  la de 6 gossos nòrdics i Víctor Carrasco la d’esquijòring.