Barcelona, centre mundial dels esports de neu

De l’1 al 6 de juny es reuneixen a la ciutat prop de 1.200 congressistes de diferents comitès i subcomitès de la FIS amb motiu del seu 49è Congrés.

La FIS va decidir el 2010 a Oberhofen (Suïssa), concedir a Barcelona l’organització del seu 49è Congrés en un moment en el qual el nombre de ciutats que aspiraven a organitzar-lo era àmplia: Vancouver (Canadà), Aviemore (Gran Bretanya), Nova Delhi (Índia), Marràqueix (Marroc), Portoroz (Eslovènia) i Cancún (Mèxic). Així doncs, d’acord amb la voluntat de la Federació Internacional d’Esquí (FIS), la ciutat de Barcelona acull de l’1 al 6 de juny la celebració del seu 49è Congrés, un esdeveniment internacional on es reuniran els diferents comitès i subcomitès de la FIS per prendre les màximes decisions en quan el futur dels esports de neu. 

L’hotel oficial del congrés serà l’Hotel Juan Carlos I que serà l’escenari de les sessions dels comitès tècnics de la FIS durant la seva estada a Barcelona i el lloc on les diferents federacions nacionals participants i els comitès organitzadors de Mundials d’esports d’hivern presentaran els seus projectes i definiran tres dels objectius previstos en aquest Congrés que són l’elecció de les seus dels Campionats del Món del 2019, la renovació dels membres del Consell de l’entitat i, en aquesta edició, també l’elecció del President de la FIS. 

La FCEH, Federació amfitriona

Representant a la delegació espanyola estarà present l’actual president de la RFEDI, Eduardo Roldán, que és membre del Consell de la FIS i candidat a la reelecció en aquest organisme. També estarà present en l’esdeveniment el Vicepresident de la Federació i President de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH) Oscar Cruz, a més d’altres tècnics. La FCEH, juntament amb la Real Federación de Deportes de Invierno (RFEDI), està col·laborant en una part de l’organització d’aquest Congrés que per segona vegada arriba a Barcelona per convertir a la ciutat en el centre dels esports d’hivern al món. La FCEH, Federació amfitriona, rep amb molt orgull el Congrés ja que la seva celebració suposa un merescut reconeixement internacional als esports d’hivern. 

Anul·lada la presència del Rei a l’acte inaugural 

Com a conseqüència de l’abdicació de Sa Majestat el Rei Juan Carlos I, es va suspendre l’esmorzar inaugural del 49è Congrés Internacional de la FIS, previst per ahir dia 2 de juny, a l’Hotel Rey Juan Carlos I de Barcelona. +INFO

 

-Horari FIS Congress 2014-

 

Enllaços relacionats

Horari 49è Congrés FIS 
Programa 49è Congrés FIS
Llista Comitès FIS
Informació participants