Bargelona torna amb exhibicions i cursos d’iniciació al gel

La pista de gel de Plaça Catalunya estarà oberta des del 21 de novembre de 2014 fins a l’11 de gener de 2015, ambdós inclosos. L’any 2013 l’èxit d’assistents va anar per sobre de les previsions; es van rebre uns 700.000 visitants i 87.000 patinadors. La FCEH serà la responsable d’oferir i coordinar els cursos d’iniciació als esports de gel. 

Ahir a les 12h l’alcalde de Barcelona Xavier Trias va inaugurar Bargelona, la pista de gel de Plaça de Catalunya, impulsada per la Fundació Barcelona Comerç, i que torna aquest any amb novetats. Per celebrar la jornada d’obertura al públic les patinadores de la FCEH Ingrid Riera i Marta Guinovart, van oferir una exhibició al públic. 

Oportunitat de promocionar esports d’hivern

La instal·lació de la pista de gel “BarGelona” dóna l’oportunitat de continuar promocionant els esports de gel a Barcelona després de l’èxit de les passades edicions i en consonància amb l’objectiu de vincular la ciutat amb els esports d’hivern amb vistes al projecte de la Candidatura Olímpica i Paralímpica Barcelona Pirineus 2026. Les activitats de promoció esportiva a la Pista de Gel seran els exhibicions, els cursos d’iniciació i el racó interactiu dels esports d’hivern. 

7 exhibicions 

Es realitzaran 7 exhibicions amb l’objectiu d’ensenyar al màxim nombre de públic possible, espectacles curts de patinatge artístic per tal d’aconseguir més practicants i aficionats a aquests esports.

Cursos d’iniciació

Durant el període de vacances escolars, els cursos específics d’iniciació seran cursos impartits per formadors titulats en les diferents disciplines dels esports de gel que tindran l’objectiu d’iniciar als nens i nenes en aquell esport concret. La FCEH serà la responsables d’oferir i coordinar aquests cursos. Aquets any s’oferirà un total de 10 cursos: 3 de patinatge artístic, 3 d’hoquei gel, 2 de short track (patinatge de velocitat), i aquest any s’implantarà 2 cursos d’iniciació per nens que no han tingut prèviament cap contacte amb el gel.

Racó interactiu dels esports d’hivern

Un espai a la carpa on es trobarà informació dels diferents esports d’hivern amb un objectiu pedagògic però a la vegada interactiu. Diferents accions que faran que el públic tingui un contacte actiu i divertit amb alguns d’aquests esports.

Novetats i organitzadors

La pista té una nova carpa més diàfana i un espai més ampli per a patinar, per a aconseguir el màxim profit d’aquesta instal·lació que promouen els 18 Eixos Comercials de la ciutat adherits a la Fundació Barcelona Comerç. L’oferta que proposa és completa amb un ampli programa d’activitats esportives sobre gel, amb l’objectiu d’apropar-les al gran públic i que serveixi, a l’hora, de portic per a la candidatura olímpica 2026. BarGelona és una activitat organitzada per la Fundació Barcelona Comerç amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i la gestió tècnica de la instal·lació a càrrec de l’empresa AP Productions.

Enllaços relacionats
Web Bargelon
Galeria d’imatges