Bernat Galceran i Lydia Iglesias guanyen els 10 km a la 33a Marxa Beret

La Marxa Beret, en la seva 33èna edició i amb gairabé 900 marxadors, es va celebrar ahir amb plena normalitat, tot i que durant tota el dia va parar de nevar i calíen cadenes a primera hora del matí per accedir al Pla de Beret, el que va fer que la MARXA comencés amb 15 minuts de retard sobre l’horari previst.

En categoria masculina de 21 km, destaquem el 4t lloc aconseguit per el català Oscar Jorba del CEFUC, membre del Grup Junior de Tecnificació RFEDI i guanyador de l’any passat, amb un temps d’una hora i 17 minuts i a 13 segons del guanyador Marcos Hernández Juarez, de la Federació Andalusa. En la femenina, la guanyadora ha estat la Laia Aubert Torrents, del CENA, seguida de la Berta Morral del CEFUC amb un temps d’una hora i 27 segons. En la distància de 10 km., el guanyador per segon any consecutiu ha estat Bernat Galceran del PEC , guanyador de l’any passat i membre del Centre de Tecnificació de la FCEH, i en femenina, Lydia Iglesias, de l’ANEC.

En categoria masculina en la distància de 42 Km., el guanyador ha estat, Diego Ruíz Asín, de l’equip de muntanya de la Guardia Civil, amb un temps de 2 hores i 23 minuts. En categoria femenina en 42 Km, la guanyadora ha estat, Caroline Weibel, amb un temps de 2 hores i 46 minuts.

Les condicions de neu i la fantàstica organització, han fet que la Marxa Beret d’aquest any hagi estat qualificada amb molt bona nota per part dels responsables del circuit europeu Euroloppet, que han valorat molt favorablement la feina feta pels organitzadors, els responsables tècnics, Manu Caseny i Robert Costa, i del director de la Marxa , Marcos Viló, així com també la tasca dels voluntaris de la Val d’Aran.

Els responsables d’Euroloppet, han manifestat que l’organització i el desenvolupament de la Marxa Beret, està a l’alçada de les millors curses del Món, en aquesta especialitat.

Cliqueu a sobre de les imatges per ampliar-les.