Bones vibracions pels pilots catalans després dels seus entrenaments a Igls

Els pilots catalans Marc Alcaraz, Aleix Alcaraz i María Montejano valoren de manera molt satisfactòria les dues setmanes d’entrenaments que han tingut a la pista austríaca de Igls. Aquesta preparació, ideada de cara als Jocs Olímpics de la Joventut Innsbruck 2012, li anat molt bé al Marc, el petit dels Alcaraz, que als seus 15 anys s’ha convertit en l’espanyol més jove a practicar aquesta disciplina i s’ha convertit en un seriós candidat per disputar la cita olímpica juvenil del proper hivern.

Marc ha assegurat que el seu principal objectiu era el de "provar aquest esport a veure què em semblava, i la veritat és que al final de la primera baixada ja vaig tenir una bona sensació". Després de descobrir que aquest esport "era molt més tècnic del que semblava al principi i que es necessita una gran preparació física i mental", Marc ha gaudit d’aquestes dues setmanes d’entrenament descobrint que "encara queda molt camí per recórrer, però amb més confiança en mi mateix i amb més feeling amb el trineu puc fer un bon paper el proper any".

Per la seva banda, Aleix Alcaraz, que després de treure’s la llicència de pilot al novembre ja ha pres part en algunes proves de la Copa d’Europa, també ha afirmat que aquestes dues setmanes han estat "més que satisfactòries, ja que he pogut començar a treballar línies diferents per agafar més velocitat, m’he sentit més còmode sobre el trineu i he pogut millorar els meus temps en aquesta pista".

L’expilot de monoplaces reconeix que "han estat dues setmanes molt intenses, amb doble sessió d’entrenaments diaris que ens ha fet arribar molt cansat als últims dies, però he pogut millorar el meu pilotatge, la meva posició dins el trineu i he començat a tenir un feedback amb el meu entrenador, que en aquest esport és una cosa importantíssima". Ara arriben els mesos de descans, però Aleix ja està pensant en la propera pretemporada, perquè vol estar "en bones condicions quan torni al gel a l’octubre".

Durant la seva estada, com a part dels entrenaments, els pilots van prendre part en la Tirol Cup, una prova en la qual Maria Montejano va acabar en segona posició mentre que Aleix Alcaraz va finalitzar tercer i Marc va ser el desè dels participants de la seva categoria.

Més informació al web de la FCEH – disciplines.