Campionats de Catalunya de Fons a Tuixent – La Vansa

El passat diumenge 13 de febrer l’estació de fons Tuixent-La Vansa va acollir els Campionats de Catalunya d’Esqui de Fons on, els fondistes catalans del CEFUC, Berta Morral i Òscar Jorba van aconseguir l’or en la categoria Júnior.

 

Fins a 100 participants van acudir a la prova de clàssic que s’havia de celebrar a l’estació francesa de La Quillane però que es va haver de traslladar per falta de neu a l’estació catalana de Tuixent-La Vansa. Tot i el gran repte que va suposar el canvi d’última hora per a l’organització, es va fer una molt bona feina preparant un circuit dur i a quasi 2.000 metres d’alçada per on van competir les categories Màsters, Sèniors, Júniors I i II i Cadets. 15 km estil clàssic en homes i 10 km en dones i un circuit especial d’1 Km per a les categories que formen la Copa Nins d’esquí de fons promoguda per la FCEH: Benjamins, Pollets i Bacteris.

 

Sadurní Betriu del CEFUC va ser el primer classificat en categoria sènior i el seu temps li va valer també la victòria absoluta. No es va disputar la prova en categoria sènior femenina.