Catalunya ja té el primer equip d’hoquei gel femení

Es diuen Barcelona IceBlueCats i es van presentar oficialment a la pista el gel del FC Barcelona. A més van sumar la 1era victòria de la temporada guanyant per 6-2 a l’Steel Acorns de Valdemoro en la 2ona jornada de Lliga Nacional Femenina. 

El dissabte 18 d’octubre la sala de premsa del FC Barcelona va acollir la presentació oficial del primer equip femení d’hoquei gel a Catalunya, el Barcelona IceBlueCats. Ara per ara és l’únic equip català de la lliga femenina d’hoquei gel, una competició que va arrencar ja fa uns dies i que dissabte va arribar per primer cop al Palau de Gel del FC Barcelona. 

Anni Espar, padrina de l’equip

Per arrencar aquesta aventura com a conjunt local, l’equip va rebre la visita de tota una campiona del món, però no d’hoquei gel sinó de waterpolo, Anni Espar, padrina de l’equip. ‘Vull inculcar a les jugadores que qualsevol esport te la seva recompensa però sempre hi ha molt sacrifici’, va remarcar l’esportista olímpica i jugadora del CN Sabadell, que va estar l’encarregada de fer el servei d’honor del primer partit. Espar va confessar que l’hoquei gel no és el seu punt fort, i confia a donar un cop de mà a aquest esport.

Projecte de ciutat

L’Ice Blue Cats pertany a l’Associació Sant Martí Esport (ASME), i intenta fer-se un forat a la lliga en un esport molt minoritari. ‘Nosaltres entenem que aquest equip és un projecte de ciutat’, va dir Juan Gallardo, vicepresident de l’entitat. La jugadora més jove de l’equip té 14 anys i, de fet, és l’única que no procedeix de l’hoquei línia, esport amb certes similituds però molt menys físic. Un equip de baix pressupost que fins i tot, ha de jugar de moment amb la samarreta de la selecció catalana, fins que tingui a punt les samarretes pròpies de l’equip.

Promoció de l’esport femení

A l’acte de roda premsa van assistir el Sr. Ivan Tibau, Secretari General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, que va assegurar que aquest nou equip és un ‘aliat en la promoció de l’esport femení a casa nostra’ i va accentuar la importància dels valors dels esports de gel per a la marca Barcelona en el camí cap als JJOO d’hivern. Per la seva part, el Sr. Oscar Cruz, President de la FCEH, qui també va assistir a l’acte, va recordar que ‘un cop més es demostra la capacitat de lideratge de l’esport a la ciutat. Gràcies a projectes com aquests aconseguirem posar el gel allà on toca’. El Sr. Frank González, recent anomenat President de la FEDH i el Sr. Jordi Joly, Gerent d’Economia, Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Barcelona també van felicitar a les jugadores i al club durant les seves intervencions. Frank González, que va acudir al seu primer acte com a President de la FEDH, va anunciar que la ‘nostra prioritat són les pistes de gel, en segon lloc els tècnics i en tercer lloc els jugadors i jugadores, ingredients claus per anar als JJOO’.

Vídeo Notícia La Xarxa de Comunicació Local