Completa pretemporada pels equips del CAEI

Durant aquests mesos de juny i juliol l’activitat a la neu ja ha començat per als diferents equips de competició del CAEI, el passat mes de juny va donar inici la temporada de neu 2011-12 a les glaceres de Tignes (FRA) i posteriorment de Saas Fee (SUI).

La concentració de Tignes, a la Savoia francesa, va estar enfocada com una posada a punt per a tots els corredors i tècnics dels grups de competició d’alevins i infantils. Els entrenadors aprofiten per treballar en conjunt i planificar conjuntament el planning d’estiu i preparar la forma d’entrenar i treballar als seus corredors, dirigit i coordinat pel director tècnic del club Aranès, May Peus.

A Tignes van ser més de 40 corredors. Els alevins per la seva banda van entrenar durant deu dies amb l’Oriol Guinart com a coordinador i entrenador cap. A la pista de Rosseling va ser on es van realitzar la majoria dels entrenaments de base i de perfeccionament d’aquest grup. L’equip d’infantils va realitzar un entrenament de tècnica de base i esquí lliure durant sis dies per preparar bé el que seria la posterior concentració de Suïssa a Saas Fee.

A Saas Fee (SUI) els nens, ja van realitzar un treball més específic i, tot i el mal temps, es va poder dur a terme un magnífic treball d’introducció al GS i SL. A finals d’agost està previst un tercer Stage, que serà també a Saas Fee, on aquest grup ja treballarà totalment els traçats de GS i SL.

Apuntar que durant la seva concentració en aquesta glacera l’equip de competició de infantils va rebre la visita de la corredora del CAEI i membre de l’equip absolut de la RFEDI, Andrea Jardí.

En aquestes concentracions de neu també s’aprofita molt per poder entrenar la preparació física que, en poder combinar amb l’esquí, és el moment òptim per millorar-la. Juanka Ramos, preparador físic del CAEI, està treballant ja des de la base totes les qualitats físiques que puguin ajudar a millorar la tècnica dels atletes en la neu.

Amb els programes d’estiu que ofereix el club Aranès als seus corredors poden esquiar més de 45 dies d’estiu i tardor, podent així començar amb unes òptimes garanties la temporada d’hivern a l’estació de Baqueira Beret que és on el club aranès té la seva base hivernal.