Confirmada la participació de corredors catalans de nivell a la 33à Marxa Beret

Els preparatius de la 33ena edició de la Marxa Beret, la prova d’esquí de fons més important de les que s’organitzen a l’Estat espanyol, continuen a bon ritme. La cursa que l’any passat va comptar amb més de 1300 participants, assoleix enguany una nova dimenssió amb la inclusió al circuit europeu Euroloppet, que ha fet que molts espòrtistes de països de la Unió Europea, com és el cas de França, Alemanya i Noruega ja hagin formalitzat la seva inscripció via internet a la Marxa Beret d’aquest any. Unes inscripcions que són obertes des de el dia 1 de desembre de l’any passat i fins avui.

En l’aspecte més competitiu, ja han confirmat la participació a la Marxa alguns corredors catalans de nivell, entre ells, 7 esportistes pertanyents al Centre de Tecnificació de la FCEH: Ainhoa Armendariz, Marta Cester, Mario Parodi, Bernat Galcerán (guanyador dels 10 km de l’any passat), Oriol Llarden, Julen Armendariz i Nil LLarden. Com a membre de l’Equip Nacional d’Esquí de Fons B, s’ha inscrit a la Marxa Berta Morral, guanyadora dels 10 km de l’any passat. Com a pertanyents al Grup Junior de Tecnificació RFEDI s’han inscrit Òscar Jorba, guanyador dels 21 km de l’any passat i Marcel Sangenís. Entre els inscrits estrangers de nivell destaquem la participació de François Soulié, corredor de Copa del Món i del Tour de Ski fins a 2011, també Baptiste Cazaux, 3r classificat en el Campionat d’Europa de Llarga Distància M de 2011.

Les nevades a la Val d’Aran durant el cap de setmana han deixat més de 100 cm. de neu a Baqueira Beret, de manera que el circuit de la Marxa Beret està en unes condicions immillorables per a la celebració de la cursa el proper dia 5 de febrer. A causa d’aquestes últimes nevades, el circuit definitiu de la Marxa Beret està pendent de concretar. En breu, s’informarà sobre el recorregut final de la carrera. Pel que fa a les feines d’organització, els voluntaris d’Aran ja fa dos mesos que treballen en els preparatius de les tasques que els són encomenades. La implicació a la Marxa Beret dels voluntaris, que és totalment altruïsta, cobreix també les necessitats de l’sprint Salomon que es celebra dissabte dia 2 de febrer.

9è Sprint Salomon el dissabte a Beret

Un any més Salomon serà present a la gran festa de l’esquí de fons, la 33 Marxa Beret, amb el Sprint Salomon, la prova més antiga del Pirineu en aquesta especialitat. Destacar la col•loboració i participació de Salomon com a sponsor que donarà nom a aquesta tradicional prova i es farà càrrec dels premis en metàl•lic tant del Sprint com de la Marxa Beret. La cita serà el dissabte 4 de febrer al Pla de Beret a les 14:00 hores. Es tracta d’una prova en estil clàssic i format d’eliminatòries. Es realitzen sèries de quatre corredors en les quals es classifiquen els dos primers i passen a la següent ronda. Hi haurà una categoria infantil i una absoluta tant per a homes com per a dones.