Doble podi d’Andrea Jardí en les proves FIS d’Alpe d’Huez

Els passats dies 2 i 3 de febrer es van celebrar a Alpe d’Huez (França) dues curses FIS amb la participació de l’esquiadora catalana de l’equip A de la RFEDI Andrea Jardí. A l’Eslàlom, Jardí aconseguir pujar al 2on esglaó del podi amb un temps de 1:28.01 i en el Gegant va aconseguir la victòria amb un crono de 1:47.61.

A la cursa d’Eslàlom, de dissabte dia 2, Jardí va realitzar una bona primera mànega, va aconseguir el primer lloc amb un avantatge de 6 dècimes respecte a l’esquiadora francesa Romane Nicoletta. En la segona baixada de la prova va mantenir aquesta diferència, però la corredora Isabelle Angulo (França) va passar per davant de l’esquiadora de la RFEDI.

Les condicions meteorològiques van ser força dolentes i van perjudicar a totes les esportistes. La victòria en el Gegant d’Andrea Jardí va ser fruit del treball i concentració de l’esquiadora catalana. Des de la primera mànega, Jardí i va dominar la carrera però amb l’experiència del dia anterior, l’esquiadora i els entrenadors van treballar molt bé l’aspecte psicològic perquè Andrea Jardí pogués aconseguir el triomf.

Després d’aquestes dues curses FIS, Andrea Jardí estarà en els dos Eslàlom de Copa d’Europa que tindran lloc a Sant Candido (Itàlia) els dies 7 i 8 de febrer. En aquestes dues curses el nivell serà molt elevat, amb bastants esquiadores de Copa del Món que s’estaran preparant per als Mundials que se celebren des del dia 5 fins al 17 de febrer.

L’equip de Tecnificació de la RFEDI a Alpe d’Huez

L’equip femení de Tecnificació de la RFEDI va estar també en les dues curses FIS d’Alpe d’Huez (França). El paper de totes les esquiadores va ser molt bo i destaca entre elles, Ona Rocamora. A l’Eslàlom del dia 2, Rocamora va ser 5a i en el Gegant, acompanyant a Andrea Jardí al podi amb el 3r lloc. Núria Pau va ser 9a a l’Eslàlom, mentre que Júlia Bargalló i Mariona Boix no van poder acabar la prova. En la jornada de Gegant, Mariona Boix va acabar 13a, Julia Bargalló 19a i Núria Pau no va poder acabar.