El grup de tecnificació de la FCEH prepara la temporada a Passo Stelvio

Passo Stelvio és un lloc d’entrenament habitual per als fondistes d’elit abans de l’inici de les proves internacionals. 

Del 25 al 30 de novembre, un grup de 10 fondistes de l’Alt Urgell i Cerdanya, del Centre de Tecnificació d’esquí de fons de La Seu d’Urgell, han fet una estada de 6 dies a l’estació de Passo dello Stelvio, a les Dolomites (Itàlia), per preparar les properes competicions internacionals. El grup de tecnificació d’esquí de fons de la FCEH està integrat per tretze atletes dels quals només han pogut anar-hi deu: Gral Sellés, Pol Riu, Maria Iglesias, Lydia Iglesias, Maria Sellés, Marta Cester, Rita Auladell, Jaume Pueyo, Cesc Collel i Paula Martínez. Els han acompanyat els tècnics Marc Puigsubirá i Octavi Galcerán.

Els atletes de la FCEH han pogut millor el seu nivell competitiu de cara a les properes competicions internacionals de la temporada entre les quals destaquem la Copa d’Europa a França el mes de desembre i la Topolino el mes de gener. A part de la preparació habitual, durant aquests 6 dies el grup d’esportistes ha fet molts treballs de vídeo i correcció de tècnica, preparació de material i xerrades amb atletes sobre el dia a dia d’un esportista d’elit: entrenaments, estiraments, treballs de gimnàs, nutrició, etc.

Gràcies a les nevades que han caigut als Alps aquest mes de novembre, els fondistes han pogut gaudir d’una neu en molt bon estat. ‘Hem pogut entrenar a Passo Stelvio sense haver de pujar a la glacera, la qual cosa ens ha permés estalviar temps durant cada sessió pujant i baixant amb telefèric. També hem pogut aprofitar més el dia i gaudir d’un millor descans, que és molt important en aquestes alçades de 2.800 metres’, explica Sadurní Betriu, Cap de Comité d’Esquí de Fons de la FCEH.