El periodista Toni Real, presentador de ‘Temps de Neu’ premiat amb el FIS Journalist Award

El periodista català Toni Real, director i presentador de ‘Temps de neu’ a Televisió de Catalunya, i autor de diversos llibres i guies sobre l’esquí a Espanya ha estat guardonat per la FIS amb el Journalist Award. La RFEDI va proposar a Real a principis de temporada per al premi a la Federació Internacional que se li ha atorgat conjuntament amb altres tres periodistes internacionals.

El FIS Journalist Award és un premi atorgat per aquest màxim organisme internacional per la seva contribució a l’esport de la neu al llarg de tota una carrera professional. Les seleccions per al Premi de Periodisme FIS són fetes per les federacions nacionals d’Esquí respectives, en nom de la FIS.

Els premiats aquest any han estat el nord-americà Tim Ryan, els japonesos Jin Shiga i Hiroyuki Yakushi i el català Toni Real. El periodista rebrà el premi durant la celebració dels Mundials Júnior d’Snowboard FIS que es duran a terme a Sierra Nevada del 24 de març al 1 d’abril del 2012.

Toni Real (Barcelona, 1959) és un dels més experts periodistes de neu i esports d’hivern al nostre país. Fa 26 anys que dirigeix i presenta a Televisió de Catalunya ‘Temps de neu’, un dels primers programes especialitzats en esquí de la història de la televisió. Ha informat com a enviat especial en tots els Jocs Olímpics d’hivern disputats des Sarajevo (1984) fins a Vancouver (2010). Durant els seus 26 anys de periodista televisiu ha realitzat més de 500 reportatges de neu en 33 països diferents. Ha format part del comitè organitzador de la Copa del Món d’esquí alpí de la Molina (2008) i dels Campionats del Món d’Snowboard (2011). Durant 10 anys va dirigir i va editar la guia internacional d’estacions d’esquí Slalom i, amb Cossetània Edicions, ha publicat també 100 anys d’esquí a Catalunya. Passions de neu, Temps de Neu 25 anys i la novel • la Sota la neu.

La seva tasca com a promotor de l’esport en general i de l’esquí en particular ha estat reconeguda amb diferents premis nacionals i internacionals. La seva última obra, acabada de publicar, és Un segle d’esquí al Pirineu. Passions de neu. En el llibre ha estat prologat pel president de la RFEDI, Eduardo Roldán. Només hi ha un altre periodista espanyol que hagi rebut aquest guardó: Manolo Santaella. El comunicador andalús, mort el 2008, va ser també mereixedor del màxim premi periodístic de la FIS. Santaella era el responsable de premsa de Sierra Nevada i havia estat el cap de comunicació dels Mundials d’Esquí Alpí de 1996.