El Puigcerdà Pànxing disputarà el Campionat d’Europa

El conjunt de Cúrling català jugarà per primer cop a Europa. 

El Cúrling Puigcerdà Pànxing disputarà el campionat d’Europa, del 22 al 30 de novembre a Champery (Suïssa). “Hem estat l’equip escollit per la federació espanyola. És una competició per països i hi anem nosaltres, amb un 5è jugador que és de l’Sporting Olla de Lliçà d’Amunt”, explica Carles de Moxó, un dels quatre integrants de la formació cerdana juntament amb Jordi Mas, Jordi Diví i Eduard Ferrer, que es completarà amb Carlos Lorente com a suplent. És una situació habitual que se seleccionin clubs en lloc de jugadors:‘Donat que és un esport en què l’equip és molt important, solen seleccionar equips. Aquest any vam quedar tercers en el campionat d’Espanya. El més lògic hauria estat que seleccionessin els dos primers, però tenien problemes de jugadors i la federació va decidir enviar el tercer, que era el millor que estava complet”, argumenta.

El conjunt català, que jugarà per primer cop a Europa –una jugadora del club va competir-hi abans amb l’Olla, el degà de l’esport a Catalunya, i una altra ho havia fet en categoria júnior amb Espanya– comparteix grup amb Hongria, Polònia, Romania, Gal·les, Àustria, Bèlgica i Finlàndia. Els dos primers classificats pujaran a la primera divisió i l’últim baixa a tercera. És el finès un dels candidats a l’ascens, per la seva condició de potència, com explica De Moxó en referència al sistema de selecció que segueixen: “Els països bons, amb el Canadà al capdavant, acostumen a fer eliminatòries per anar als campionats. I, normalment, hi va l’equip sencer i, com a màxim, el cinquè d’un altre, com nosaltres. També són capdavanters Escòcia, Suïssa, Noruega, Dinamarca o Finlàndia.” 

2004

El cúrling és a la Cerdanya des de fa deu anys. Després d’un curs d’iniciació, alguns dels seus alumnes van crear la secció del Club Poliesportiu Puigcerdà i ara són el club amb més jugadors (23 de 100, set dels quals són júniors) i títols, i l’amfitrió de la lliga catalana, que s’hi disputa en quatre caps de setmana. El febrer d’aquest any, durant els Jocs de Sotxi, es va fer un altre curs d’iniciació, amb cent participants.

Font: L’Esportiu