Els Campionats del Món de Sierra Nevada i Are, escenaris que trepitjaran els esportistes catalans aquesta setmana

foto

Fins a 7 esportistes catalans competiran aquests dies en dues grans cites d’abast mundial.

 

 

Queralt Castellet és la gran referència als Campionats del Món de Snowboard i Freestyle Ski de Sierra Nevada, mentre que fins a quatre catalans correran els Campionats del Món FIS Júnior d’Esquí Alpí de Suècia.

Campionats del Món de Snowboard i Freestyle Ski

Després d’uns dies d’espera, per fi està a punt d’arrencar una de les grans cites de la temporada. L’estació andalusa de Sierra Nevada acollirà entre el 8 i el 19 de març un total de 777 riders en competició procedents de 50 països, en un espectacle que de ben segur serà d’un nivell altíssim.

Un gran escenari on no faltaran els representants de casa nostra. La líder de la delegació catalana i membre de l’equip de la Real Federación Deportes de Invierno (RFEDI) és, qui si no, Queralt Castellet, encara que no arriba precisament com a ella li hauria agradat. La sabadellenca arrossega molèsties a una costella i a un dels canells, conseqüència d’una caiguda patida a Àustria on resideix, mentre entrenava.

Com va anunciar ahir en una roda de premsa celebrada al mateix escenari de la competició, “no faré la prova de Slopestyle. És de les primeres proves i per això la vull cancel·lar. Però la intenció és la de participar en Half Pipe i Big Air” va comentar. Recordar que Castellet es va proclamar subcampiona del món de Half Pipe fa dos anys a Kreischberg (Àustria).

 

A més de Castellet, a Sierra Nevada tindrem la participació de la rider María Hidalgo, que competirà en Slopestyle i Big Air. La jove del Club Esportiu Masella Team va acabar 10a en aquesta última modalitat a la cita mundial de Kreischberg 2015.

I completarà la delegació catalana a aquesta gran cita mundial Aleix López, company de club d’Hidalgo, que també correrà en Slopestyle i Big Air. Un català que aquest any s’ha estrenat en Copa del Món, a Kreischberg.

 

Campionats del Món FIS Júnior d’Esquí Alpí

Però tampoc haurem de perdre de vista el que passi a Are, a territori suec. Allà ha començat ja una altra competició d’abast internacional on s’hi concentren algunes de les grans promeses d’aquest esport.

Pel que fa als catalans, tenim fins a quatre esquiadors que intentaran acabar el més amunt possible en la classificació. Anna Esteve, del Club d’Esquí Val d’Aran CEVA, participarà a partir de demà en descens, super gegant, combinada i gegant.

En les mateixes modalitats, a més d’eslàlom, competirà Aingeru Garai, del Club Aranès Esports CAEI. Ho farà però en dies diferents dels d’Esteve.

També en cinc modalitats es penjarà un dorsal Albert Ortega, de La Molina Club d’Esports LMCE, mentre que el seu germà, en Ricard Ortega, ho farà només en gegant i eslàlom.

A tots ells els desitgem molta sort en les seves competicions i, sobretot, que gaudeixin de l’espectacle de dos Campionats del Món.