Els Campionats d’Espanya d’Snowboard, un gran èxit per La Molina i pels riders catalans

 

Després d’albergar al gener els Mundials FIS, l’estació gironina de La Molina ha tornat a demostrar la seva capacitat organitzativa per l’Snowboard amb la disputa dels Campionats d’Espanya en les seves diferents modalitats. Uns Nacionals on els grans dominants de la prova van ser els catalans Anna Amor en Snowboard Cross o Isaac Vergés i Elena García en Half Pipe. Alguns dels millors riders ja van prendre part en els Mundials del gener de La Molina. La ceretana Ana Amor participarà als Mundials de Valmalenco.

Els primers campions van ser els especialistes en Half Pipe. Els catalans Isaac Vergés i Elena García van obrir el camí cap al primer lloc en els podis. Isaac va superar al seu germà Rubén, plata, a Oriol Fargas, bronze, i a Regino Hernández. Pel que fa a la catalana Elena García, va vèncer per davant de l’andorrana Maeve Estévez i de Cristina Morente i Natalia Rodríguez.

Un dia després li va tocar el torn al Big Air (BA). La prova de salts va coronar a Regino Hernández per davant de Nacho Pérez i de David Hidalgo. En categoria femenina la gran dominadora va ser Cristina Morente, que va vèncer a la croata Paola Blaskovic i a la catalana Elena García. En la modalitat cada vegada més popular d’Slopestyle (SBS), els triomfadors van ser dos que ja eren campions. Així, en categoria masculina va tornar a triomfar Regino Hernández, seguit de Manex Azula i d’Axel Sapera, mentre que les dones es va imposar Cristina Morente per davant de la catalana Elena García i de Natalia Rodríguez.

Les dues últimes proves que es van celebrar en els Campionats d’Espanya van ser les conegudes com la ‘bota dura’, ja que són les que més s’assemblen als descensos en les proves d’esquí: l’Eslàlom Paral·lel Gegant (PGS) i l’Snowboard Cross (SBX). Al PGS masculí, el millor espanyol va ser Laro Herrero, tercer, seguit per Regino Hernández i Lucas Eguibar. Aquest va ser el podi nacional, ja que hi va haver dos estrangers que van acabar per davant d’ells: el francès Maxime Daurel i l’australià John Fletcher. En la prova femenina, la millor va ser Ana Salvador, seguida de Patrícia Fernández-Cavada. La tercera plaça va ser per a l’andorrana Maeva Estévez; la quarta (tercera espanyola) va correspondre a Itziar Luque.

L’SBX va arrodonir​ uns excel·lents campionats, en els quals els centenars d’espectadors diaris van poder observar en directe els millors trucs i baixades. El guanyador de la prova fou Regino Hernández, per davant de l’andorrà Lluís Marín i de Ibon Idigoras. La petita final se la va anotar Laro Herrero, que no havia pogut entrar a la bona.

Pel que fa a la competició femenina, no era d’estranyar que la catalana Anna Amor s’imposés amb categoria, davant l’andorrana Maeva Estévez, seguida de Liquen Itziar i la catalana Elena García. La final petita se la va adjudicar Patricia Fernández. La catalana Anna Amor tindrà la gran oportunitat de participar a finals d’aquest mes de març als Mundials Juniors, que es disputaran a Valmalenco (Itàlia).

Els Campionats van ser organitzats conjuntament per l’estació de la Molina, la Reial Federació Espanyola Esports d’Hivern (RFEDI) i la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH). La competició era puntuable per la FIS, per aquest motiu també van participar-hi surfistes de neu estrangers.

Més informació al web de la FCEH – disciplines.