Els Castellers de Sants actuaran durant l’última jornada dels Mundials Snowboard FIS La Molina 2011

Els IX Mundials Snowboard FIS La Molina 2011 tindran un espectacular fi de competició el dissabte 22 de gener, coincidint amb la disputa de les últimes medalles en joc, les de Slopestyle (SBS). A la pista de Font Canaleta es viurà la jornada final de l’esdeveniment esportiu amb una sèrie d’actuacions en què els Castellers de Sants tindran un protagonisme especial. La música (un DJ, el grup de música llatina Made in Barcelona i una ‘bricadeira’ de percussió) serà el fil conductor de l’espectacle, dirigit per l’actor i animador Robert Gobern, que convertirà la competició de SBS en una gran festa del surf.

 

La jornada de clausura dels Mundials Snowboard FIS 2011, el proper dissabte 22 de gener, serà tota una festa per als participants i el públic que assisteixin a ella. Aprofitant que l’última competició, el Slopestyle (SBS), tindrà lloc a la pista de Font Canaleta, el Comitè Organitzador ha muntat una sèrie d’actes entre els quals destaquen l’execució de diversos números musicals, sorteigs, concursos i animacions. El punt culminant, per la seva força visual i simbolisme, serà l’actuació dels Castellers de Sants. Com ja va succeir el 2008, durant una prova de la Copa del Món d’esquí femení, els castellers oferiran una exhibició única, en un lloc insòlit per a la pràctica dels castells: sobre la neu.

La jornada de dissabte tindrà, per tant, una doble vessant: la purament competitiva (semifinals i finals del Slopestyle) i la festiva. Tot començarà a partir de les 10 del matí, sota la direcció de l’actor i animador Robert Gobern. Mentre els riders competeixin per ficar-se a la gran final del SBS, a la zona de meta de Font Canaleta començaran una sèrie d’activitats (sorteigs, jocs, animació) amenitzades per música de DJ. Les dues mascotes de LM2011, Moli i Lina, pujaran a l’escenari i després es faran fotos amb els assistents que ho desitgin.

Finalitzades les semifinals de SBS, li tocarà el torn a Made in Barcelona, un grup català especialitzat en música llatina (salsa, són, etc.), format per set membres de diferents nacionalitats (Espanya, Argentina, Cuba, Mèxic, França). Després d’ells, i abans de l’inici de les finals de SBS (previstes a les 14:00) li arribarà l’hora al Castellers de Sants, que ja es van distingir fa tres anys a la Molina amb una impactant actuació que tornarà a reivindicar la identitat catalana d’una demostració cultural que recentment va ser reconeguda com a Patrimoni de la Humanitat.

Mentre es disputi la final de Slopestyle, una bricadeira (ritmes de percussió brasilers) posarà el fons musical a l’actuació dels riders. Finalitzada l’última prova del programa competitiu, i després del lliurament de les últimes medalles d’aquest Mundial, es durà a terme una baixada per la pista amb els membres més joves dels clubs de surf de neu i esquí catalans, els futurs campions dels esports de neu.

La cerimònia de cloenda oficial d’aquests Mundials Snowboard la Molina 2011 tindrà lloc posteriorment, a les 19:00 hores. Al poliesportiu d’Alp, el Comitè Organitzatiu reunirà a tots els participants en l’esdeveniment (esportistes, entrenadors, oficials, voluntaris i tots els que han intervingut en ell) per a celebrar tots junts l’èxit d’un esdeveniment esportiu que ja ha fet història: els primers Mundials d’Snowboard celebrats al Pirineu.