Els mundialistes dominen les proves de freestyle del Campionat d’Espanya d’Snowboard a La Molina

 

L’estació gironina de La Molina ha tornat a posar-se de gala amb motiu del Snowboard. Si al gener va ser la seu d’uns excel·lents Mundials FIS, des del passat dissabte es venen conjuntament els Campionats de Catalunya i d’Espanya en les seves diferents modalitats. Disputades les modalitats de Half Pipe, Big Air i Slopestyle, els grans favorits s’han fet amb els títols. La majoria d’ells ja van estar a l’estació ceretana el gener passat formant part de la selecció espanyola de la RFEDI.

L’espectacle del millor surf de neu d’Espanya ha tornat aquesta setmana a la Molina, vestint l’Snowpark dels Alabaus els millors trucs peninsulars. Tot va començar el dissabte i diumenge, amb la disputa del Half Pipe (HP) valedor per al Campionat de Catalunya, i el dilluns va començar el d’Espanya amb la mateixa especialitat. Dimarts es va diputar el Big Air (BA) i el dimecres li va tocar el torn al Slopestyle (SBS).

Els primers campions d’Espanya, a HP, van ser Isaac Vergés i Helena García. Vergés va superar al seu germà Rubén, plata, a Oriol Fargas, bronze, i a Regino Hernández, que s’havia distingit en les semifinals, ja dominades per ambdós germans. Pel que fa a Helena García, va vèncer per davant de l’andorrana Maeve Estévez i de les espanyoles Cristina Morente i Natalia Rodríguez.

Dimarts, el Big Air va coronar a Regino Hernández per davant de Nacho Pérez i David Hidalgo. En categoria femenina la gran dominadora va ser Cristina Morente, que va vèncer per davant de la croata Paola Blaskovic i d’Helena García. Dimecres, a la cada vegada més popular modalitat de Slopestyle (SBS), els triomfadors van ser dos que ja eren campions. Així, en categoria masculina va tornar a triomfar Regino Hernández, seguit de Manex Azula i d’Axel Sapera, mentre que les dones es va imposar Cristina Morente per davant d’Helena García i de Natalia Rodríguez. Les dues últimes proves que es realitzaran de campionats d’Espanya són el Paral.lel Gegant (PGS) i el divendres, el Snowboard Cross.

Es pot dir, per tant, que els nostres snowboarders estan demostrant estar en bona forma per afrontar les proves de Copa del Món a Itàlia. L’únic gran absent és Carlos Manich, que es recupera d’una recent lesió que sembla tindrà superada en les pròximes setmanes i que li permetrà una bona evolució en el que resta de temporada.

Aquests Campionats estan organitzats conjuntament per l’estació de La Molina, la Reial Federación Espanyola de Deportes de Invierno (RFEDI) i la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH). La competició és puntuable per la FIS, per aquest motiu també participen riders estrangers.

La pràctica totalitat de l’elit espanyola de Snowboard es troba a La Molina. Hi ha poques excepcions, i això a causa d’un problema de lesions. És el cas de l’esmentat Carles Manich i de Lucas Sáez. Un cop acabada la seva participació a La Molina, quatre dels nostres millors especialistes van partir ahir rumb a Bardonecchia (Itàlia), on divendres 11 i diumenge 13 es disputen un Half Pipe i un Slopestyle de la Copa del Món FIS. En Half Pipe competiran Isaac Vergés i Oriol Fargas, mentre que a Slopestyle ho faran els dos Carles, Manich i Torner. Ja més endavant, a finals de mes, el gran objectiu de dos especialistes de SBX, Anna Amor, Regino Hernández i Lucas Eguibar seran els Mundials Juniors, que es disputaran a Valmalenco (Itàlia).

Més informació al web de la FCEH – disciplines.