Els nostres esquiadors d’alpí a punt per a la nova temporada

Andrea Jardí, Ferran Terra, Pol Carreras, Xavier Salarich i Pol Rocamora, tots ells esquiadors catalans membres dels equips nacionals de la RFEDI, han realitzat una llarga pretemporada per arribar a punt a les primeres carreres.

Amb un plantejament bastant semblant, tots els esquiadors han realitzat curtes estades als Alps, una llarga a Sud-amèrica i gairebé dos mesos de preparació física durant juliol i agost.

Equip femení

Per la temporada 2012-13 l’equip femení segueix format per la catalana Andrea Jardí i l’andalusa Carolina Ruiz. Totes dues  van començar la preparació física de pretemporada al juny als Alps on va fer un gran volum de treball tècnic per agafar de nou les sensacions. Al juliol i agost es van dedicar al treball físic per arribar en condicions a l’estada de gairebé un mes a Argentina i Xile, que van compartir amb l’equip espanyol masculí.

Jardí destaca la bona preparació física

Jardí està molt contenta després d’aquests primers mesos de pretemporada, en què destaca la bona preparació física. Tanmateix, Andrea no ha pogut completar tots els entrenaments a causa d’una lesió que va patir al primer metacarpià de la mà en l’estada a Sud-amèrica.

"Em vaig perdre els entrenaments de velocitat però tot i així he pogut sentir-me bé esquiant", comenta.

Per seguir entrenant Jardí porta una fèrula que el protegeix el dit, però per ara no podrà fer Eslàlom. Després de la lesió al genoll que li va impedir realitzar una temporada completa l’any passat, comença ara amb moltes ganes, intentant que el dit li freni el menys possible:

"en principi el meu objectiu és fer totes les disciplines, però al haver-me perdut els entrenaments de velocitat hauré de reflexionar. Però el Gegant i el Eslàlom són les meves i vaig a competir a Copa d’Europa i en els Mundials d’aquestes disciplines. Fins i tot si va bé, també provarem Copa del Món".

En homes, l’equip A tornarà a estar format pe català Ferran Terra i Paul de la Cuesta que es centraran en velocitat a Copa d’Europa i Copa del Món. La novetat es troba al B, en què Pol Carreras i Joaquim Salarich acompanyaran a Pol Rocamora.

Els cinc corredors van començar la pretemporada a l’estació francesa de Deux Alpes. Van ser 10 dies per prendre les primeres sensacions amb el nou material, que és una mica diferent amb motiu de la nova normativa de la FIS.

Ferran Terra està molt content amb els entrenaments de velocitat

Terra va estar provant els esquís de Gegant a Deux Alps i destaca que "es nota la diferència entre els 27 i els 35 m de radi, ara haurem de prémer més fort, però a poc a poc m’he adaptat i em sento bé".

Durant els 12 dies a Ushuaia va poder seguir trobant bones sensacions en aspectes tècnics i en els 14 dies següents es va centrar exclusivament en la velocitat a les pistes xilenes.

"Estic molt content amb els entrenaments de velocitat, m’han donat confiança i aquest any espero poder donar el salt i ficar-me entre els 30 corredors de Copa del Món, crec que és possible", ha comentat.

Pol Carreras: Volem fer el Circuit de Copa d’Europa amb constància

El català Pol Carreras també va comprovar les qualitats dels nous esquís a Deux Alps amb bones sensacions i es va desplaçar al costat de Rocamora i Salarich a Ushuaia durant 25 dies. Els tres esquiadors van estar realitzant entrenaments tècnics durant totes les nits, ja que aquest any els tres corredors es dedicaran al Gegant i l’Eslàlom.

Amb aquest objectiu en ment, Carreras explica: "volem fer el Circuit de Copa d’Europa amb constància, ficar-nos entre els 30 i si arribem al Mundial seria genial, però he de ser realista perquè jo mai he fet Copa d’Europa tècnica i m’he de centrar en això ".

Salarich i Rocamora adaptant-se al nou material

Joaquim Salarich, després de tots els entrenaments físics confirmava que se sentia fort, amb una gran progressió física, però tot i això,

"a Ushuaia a nivell tècnic em va costar més adaptar-me al nou material pel canvi de mesures i també per les botes, que eren noves i una mica diferents ".

Per la seva banda, Rocamora no va tenir l’oportunitat de provar els nous esquís fins a Argentina.

"Em va costar una mica adaptar-me, però crec que amb el temps, en certa manera, poden ser millors que els antics ja que en corba és un esquí més dur i no cedeix tant, aguanta més la força".

1a cita la Copa del Món d’Esquí Alpí Sölden (Àustria) 

L’andalusa Carolina Ruiz ha estat la primera esquiadora que ha competit aquest cap de setmana a la prova inaugural de la Copa del Món disputada a Soelden (Àustria). La exigent pista de la glacera de Rettenbach va acollir el primer Gegant de l’any en què l’esquiadora espanyola va acabar en 16a posició.

Enllaços relacionats:

Notícia al Mundo Deportivo