És el torn de l’snowboard cross a la pista Alabaus de La Molina

Ahir dimecres 23 de febrer es va celebrar la cerimònica d’inauguració dels Mundials de para-snowboard IPC al poliesportiu d’Alp (Girona). Comptarem amb la presència de la snowboarder catalana Astrid Fina. 

A les 18:00 hores del dilluns 23 de febrer va començar l’acte, on van desfilar els equips dels 18 països participants. La presentació va comptar amb el discurs de benvinguda de l’alcalde d’Alp, Ramon Moliner, seguit del Representant Territorial de l’Esport a Girona, Josep Pujols, del President del Grup FGC, Enric Ticó, i del president del Comitè Paralímpic Internacional (IPC), Sir Philip Craven, entre d’altres autoritats. Van destacaR la importància d’aquest esdeveniment tant per promocionar l’snowboard per a les persones amb discapacitat i també com un esdeveniment important en el camí del projecte olímpic i paralímpic Barcelona-Pirineus 2026.

També va pujar a l’escenari Anna Vives, grafista encarregada del disseny per a l’edició limitada de Cava Mestres per a aquests Campionats del Món. La cerimònia ha acabat amb un espectacle i activitats infantils.

24 de febrer: Primera prova del Mundial, l’espectacular Snowboard Cross

Avui dimarts 24 de febrer a les 9:30 h començaran les mànigues classificatòries de la prova de snowboard cross (SBX), la primera competició dels Campionats del Món de para-snowboard IPC, on participen 41 riders amb discapacitat física a la zona alta del cos (categoria Upper Limb) o a les cames (categoria Lower Limb). 

L’exitosa modalitat de snowboard cross es realitza en un traçat creat amb salts, dubbies i peralts entrellaçats que posen a prova l’habilitat dels participants. La pista de la Molina té una longitud de 725 m. i un desnivell de 120 m. en la qual es disposen els esmentats mòduls. Després d’una classificació inicial que es realitza en baixada individual contra el crono, els corredors més ràpids hauran de competir en un format de parella head-to-head per passar les eliminatòries i intentar pujar al més alt del podi. A les 12:00 hores es disputaran les finals. 

1 esportista catalana

Els mundials de la Molina 2015 comptaran amb la presència de la snowboarder catalana Astrid Fina que competirà com a integrant de l’equip espanyol format també pels snowboarders Urko Egea i Aitor Puertas. Tots tres aniran aniran acompanyats del seu entrenador Albert Mallol.Tot l’equip va poder participar en el debut dels Jocs Paralímpics d’Hivern de Sochi 2014 on Astrid va aconseguir fer-se amb un diploma paralímpic gràcies a la seva 6a posició i on Urko Egea i Aitor Puertas es van situar en el 17è i 30è lloc, respectivament.