Ferran Terra finalitza en 51a posició la primera màniga del primer Gegant de la Copa del Món, a Soelden (Àustria)

Dissabte 23 d’octubre el corredor català, Ferran Terra, va debutar a la Copa del Món FIS que es va posar en marxa a l’estació austríaca de Soelden amb un Gegant masculí. Terra no va passar el tall dels 30 primers per a la segona màniga en finalitzar 51è a la primera. L’objectiu de l’esquiador per a aquesta temporada passa per fer la Copa d’Europa a un bon nivell i participar en proves puntuals de Copa del Món.

Ferran Terra es va estrenar el diumenge al debut de la nova temporada de la Copa del Món, el Gegant de Soelden, encara que amb la vista posada en les disciplines de velocitat. Per això la seva 51a posició en la primera màniga del Gegant de Soelden no li hagués suposat un revés. La prova es va córrer, com el Gegant femení de dissabte, en unes excel·lents condicions meteorològiques. En aquesta primera màniga, el millor temps va correspondre al nord-americà Ted Ligety (1m08s45) seguit del suís Carlo Janka (1m08s63) i l’austríac Philipp Schoerghofer (1m08s66). Terra, que va sortir amb un dorsal alt, el 70, va completar el recorregut en 1m12s58, superant a vint rivals després dels 370 metres de desnivell i les 49 portes traçades.

"He esquiat bé a la part de dalt, però en el mur havia bastants esglaons i s’ha complicat la baixada. Soelden és una pista de per si difícil, i encara més si surts amb el número 70. Vaig intentar donar el màxim de mi, i en aquest sentit estic content, encara que no del tot per la posició final", va dir el català de 24 anys, esquiador de Rossignol. "Quatre segons en relació als millors no és molt. Cada vegada estem més a prop seu, però cal tenir en compte que són especialistes en Gegant i que vénen a sac. Cal seguir lluitant i treballant. Jo sóc d’un perfil més de velocista, que és amb el que més gaudeixo. El meu objectiu? El que vull és baixar punts FIS i ho faré, a partir d’ara, a la Copa d’Europa, que és on puc donar més de si amb el meu nivell actual ".

En efecte, Terra, acompanyat pels altres dos membres de l’equip nacional masculí, Paul de la Cuesta (Salomon) i Pol Rocamora (Atomic), reprendrà els entrenaments de velocitat pura la setmana que ve. Després, a partir del 12 de novembre, començaran a participar en les proves de la Copa d’Europa a Reiteralm (Àustria). Després aniran a Finlàndia i Noruega per embarcar-se en les proves de Descens i Super-G de la competició continental.