Ferran Terra inicia la temporada de Copa del Món d’esquí alpí a Soelden (Àustria)

El passat diumenge 24 d’octubre l’esquiador de la RFEDI Ferran Terra, del Puigcerdà Esquí Club (PEC), va competir la cursa inaugural de la Copa del Món de la temporada 2010-2011 aconseguint la posició 55 en la primera mànega del gegant. La segona baixada es va haver de cancel.lar a causa de la boira.

L’esquiador, especialista en disciplines de velocitat, va manifestar estar content de la seva baixada on va realitzar una excel•lent primera part del traçat. Al llarg dels propers 15 dies l’equip masculí de la RFEDI realitzarà un entrenament físic per després desplaçar-se als Alps per ultimar detalls tècnics de cara a les curses de Copa del Món que es disputaran al novembre a Canadà i EUA.

La glacera de Rettenbach a Soelden es va despertar diumenge cobert per núvols i amb una temperatura a la sortida a 3.050 m de -5 ºC. Els esquiadors participants en aquesta Copa del Món, la flor i nata de l’esquí mundial, sabien que aquesta carrera és diferent a la resta del circuit ja que era la inaugural i una de les poques que es realitza a tanta alçada i en una glacera on la neu mai no es pot tractar tan a fons com a pistes de menor altitud. Les condicions de tardor afegeixen l’element meteorològic que la fa una cursa impredictible i les desenes de fans a la meta la destaquen com un dels esdeveniments del Circ Blanc amb més ambient.

L’esquiador català Ferran Terra va conèixer aquest temple de l’alpí a l’octubre de 2007 quan amb només 20 anys va posar els seus esquís encarats a la màxima pendent a la sortida de Rettenbach a l’inici de Copa del Món d’aquell any. Aleshores era el 327 del món en gegant segons els punts FIS, actualment és el 162 en aquesta disciplina i tal com va declarar el passat dijous quan preparava la cursa el seu objectiu és classificar-se "entre els 30 primers en el primer set per poder realitzar la segona i començar aquí la meva autèntica vida a l’elit esportiva". A la primera mànega de Soelden ha acabat en la posició 55 a 4,49 segons del primer, el francès Richard Cyprien que tingut un crono de 1:10:56. L’esquiador de Rossignol sortia amb el dorsal 66 i, tal com ja va passar dissabte amb les dones, la pista s’havia deteriorat considerablement.

Terra es va mostrar satisfet amb la seva baixada en la que en el primer intermig només estava a 0,80 segons del primer. En arribar al mur, el català va tenir diversos problemes en enganxar el braç en una porta però va lluitar com és habitual en ell i va aconseguir superar les dificultats per entrar a meta, situada a 2.690 m d’altura, després de superar 360 m de desnivell, amb un temps de 1:15:05.

L’equip masculí espanyol, del qual també és integrant el basc Paul de la Cuesta, farà una setmana de físic i després una altra d’entrenaments en neu segurament a Tignes per, a mitjans de novembre, volar cap a Canadà on els espera la Copa del Món i reprendrà en terres americanes la seva activitat. Els espanyols s’entrenaran a Nakiska, a prop de Calgary, per a després fer front a les carreres de Lake Louise, encara a Canadà, i volar després a Aspen (Colorado) als EUA a finals de mes.