Finalitzen els Mundials Júniors de Surf de Neu

 

Els Campionats Mundials Júnior FIS van concloure el passat 3 d’abril amb les finals de Slopestyle (SBS), en què van triomfar un austríac i una hongaresa. L’estació italiana de Chiesa in Valmalenco va comptar amb la participació del català Oriol Fargas.

Valmalenco va coronar el passat diumenge 3 d’abril els seus dos últims campions del món júnior, tots dos en la modalitat de Slopestyle (SBS): l’austríac Clemens Schattschneider i l’hongaresa Anna Gyarmati. Ell es va imposar en la final amb 26.2 punts l’eslovè Tim Kevin Ravnjak (24.4) i el suís Jan Scherrer (23.2); mentre que ella ho va fer amb 25.1 punts sobre la finlandesa Meriken Enne (24.7) i la nord-americana Karly Shorr (22.9).

En el resum global dels campionats, Àustria, Suïssa i Japó van ser els dominadors del medaller. Els nipons van capitalitzar el Half Pipe (HP) amb dos ors, una plata i un bronze, mentre que suïssos i austríacs van ser superiors en les proves tècniques, especialment en Eslàlom i Gegant paral·lels. El surfista Regino Hernández va aconseguir per primera vegada una medalla d’or proclamant-se campió en l’Snowboard Cross (SBX).

Japonesos al Half Pipe

Les proves de Half Pipe (HP), que es van disputar el dissabte dia 2, van ser una festa japonesa. En la categoria femenina va vèncer Haruna Matsumoto, mentre que Taku Hiraoka ho feia en la masculina. De les sis medalles en joc, només dues no van ser pels nipons: la francesa Mirabelle Thovex, bronze, i el nord-americà Taylor Gold, plata. Japó no havia aconseguit medalles fins llavors en aquests Mundials Júniors, però en un sol dia en va aconseguir quatre (dos ors, una plata i un bronze).

El català Oriol Fargas també va participar en la prova aconseguint la 59ª posició amb 7.8 punts. Tot i que el calderí no va aconseguir ficar-se entre els que van passar a la fase final, cal tenir en compte que es tractava del seu primer concurs.

Més informació al web de la FCEH – disciplines.