Fiona Torelló 4a classificada per equips als YOG

La rider de la  FCEH va arribar a la gran final de la competició per equips ski cross snowboard dels Jocs Olímpics de la Joventut.

La rider Fiona Torelló, els esquiadors d’alpí Miren Miquel i Aingeru Garai i el fondista Gral Sellés, tots quatre atletes tecnificats per la FCEH,  han participat del 12 al 18 de febrer, juntament amb més de mil atletes, d’entre 14 i 18 anys, als Jocs Olímpics de la Joventut (YOG) celebrats a Lillehammer. Els quatre esportistes es van guanyar aquesta merescuda plaça, que suposa una important i significativa representació catalana en aquesta competicó considerada com les Olímpiades Juvenils dels esports d’hivern.

El resultat més destacat dels atletes de la FCEH a Lillehammer ha estat la 4a posició de la rider catalana Fiona Torelló en la gran final de la competició per equips ski cross snowboard cross. La catalana va participar representant a Espanya juntament amb l’equip del Canadà. Tres riders canadencs i ella van formar una mateix equip mixte amb el qual van arribar a la final, tot i que finalment es van quedar a les portes d’una medalla. A més, Fiona va assolir l’11a posició en la disciplina de snowboardcross. ‘M’he quedat amb molt bones sensacions d’haver fet molt bona feina en aquests jocs’. Fiona a les classificatòries va assolir el millor 9è temps sense cap errada. ‘Va treballar molt bé però el circuit no benefiava als riders que executen amb Goofy (peu dret al davant)’, explicava el tècnic de l’equip de tecnificació de Surf de Neu de la FCEH Santi Corral. 

Pel que fa als corredors d’esquí alpí de la FCEH cal destacar la 18a posició assolida pel corredor del grup de tecnificació U18 Aingeru Garay en la combinada alpina i la 21a de Miren Miquel a la prova d’eslàlom. El també corredor d’esquí de fons Gral Sellés, integrant de l’equip de tecnificació de la disciplina, va aconseguir la seva millor marca en la prova de Cross-Country Cross amb una 32a posició d’un total de 50 fondistes. 

Lillehammer ha acollit als nostres joves esportistes amb els braços oberts i amb il·lusió donant-los l’oportunitat de promocionar la seva carrera esportiva i créixer com a professionals. Apropar els joves atletes a la filosofia olímpica, proporcionar-los una plataforma amb gran repercussió mediàtica i, sobretot, facilitar contactes i intercanvis per a un millor enteniment entre els pobles, són les idees que hi ha darrere del naixement d’aquest Jocs Olímpics de la Joventut, promoguts pel Comitè Olímpic Internacional (COI).