Formalitzat l’ingrés del fons de la FCEH a l’Arxiu de la Cerdanya

El passat dia 2 de gener de 2014 el president de la FCEH, Sr. Oscar Cruz i el president del Consell Comarcal de la Cerdanya Sr. Ramon Moliner, van signar el contracte de cessió del fons de la FECH a l’Arxiu Comarcal de la Cerdanya pel qual l’Arxiu es compromet a organitzar-lo, custodiar-lo i posar-lo a l’abast dels usuaris.

El fons de la FCEH conté la documentació produïda i rebuda per aquesta institució en l’exercici de la seva activitat que consisteix en promocionar, organitzar, gestionar i coordinar la pràctica de tots els esports d’hivern dins l’àmbit de Catalunya. Així, es podrà trobar i conèixer a través dels documents custodiats a partir d’ara a l’Arxiu els resultats de les competicions d’esquí nòrdic i alpí, les gestions de promoció i impuls dels esports d’hivern, la participació en les assemblees de la Federación Española de Deportes de Invierno, entre moltes altres activitats pròpies de la Federació, etc.

La documentació ingressada comença als anys 70 fins al 2005 i té un volum aproximat de 60 metres lineals. La voluntat de FECH i de l’Arxiu és que a través de futures transferències s’incorpori la documentació que l’entitat vagi generant de manera que es pugui garantir la unitat del fons i la seva adequada conservació. El fons de la FCHE és ara i esdevindrà en el futur encara amb més força una font d’infomació imprescindible per a reconstruir la trajectòria de l’entitat però sobretot per a l’estudi de la història de l’esquí i dels esports d’hivern a Catalunya.

PEU DE FOTO:  El President del Consell Comarcal de la Cerdanya Sr. Ramon Moliner i el President de la FCEH, Sr. Oscar Cruz en el moment de la signatura del contracte a la seu del Consell Comarcal de la Cerdanya.