Gran debut català a la Copa d’Europa de Short Track

Magnífic debut de la 1ra delegació catalana a la 1ra jornada de la Copa d’Europa de short track de les categories Júnior C i D.

La ciutat francesa de Grenoble va acollir durant tres dies aquesta competició que va aplegar més de 100 esportistes de prop de 10 països. Els patinadors de velocitat catalans Ainoa Carreño, Nil Llop i Rafael Heredia van lluitar i van assolir un resultats molt positius, tot i les desigualtats en quant a entrenaments en gel respecte a la resta de esportistes. Són els patinadors més petits de les seves categories i de la  seva competició més important a nivell europeu. 

Nil Llop aconsegueix la mínima 

Nil LLop (Júnior D), tot i patir una lesió al turmell fa 15 dies a Cholet i pràcticament no poder entrenar amb normalitat, va assolir divendres la 7a posició en els 1.000 metres amb molta mala sort en la configuració de les sèries ja que ho va fer aconseguint el 3er millor temps de tota la competició. Dissabte va aconseguir un magnífic lloc als 500 metres i diumenge va assolir el lloc a la prova dels 777 metres. Un cop finalitzada la 1ra jornada es troba situat en un privilegiat 7è lloc que de moment el col·loca amb possibilitat d’arribar a la final de la Copa d’Europa que s’ha de diputar el mes de març a Alemanya. A més, Llop, amb un temps de 50’395 va aconseguir la mínima per a participar a la Copa d’Europa de la categoria superior d’aqui a dues temporades. 

Rafael Heredia mostra la seva valentia

Rafael Heredia tot i ser també el seu primer any a la categoria Júnior D, va fer un cap de setmana molt complert amb curses brillants i amb molta valentia envers patinadors amb molta més experiència i hores d’entrenament. Va sorprendre a tothom amb unes sortides a la prova de 500 metres espectaculars. Quan a posicions, va assolir el lloc 26è en els 1.500 metres, la 20a en els 500 metres i la 21a en els 1.000 metres. La seva posició en la general és la 24a.

Ainhoa Carreño, 1ra patinadora de velocitat catalana a Copa d’Europa

Per últim Ainhoa Carreño, la primera fèmina catalana que participa a la Copa d’Europa de Short Track, i amb només tres mesos d’entrenaments en gel, va assolir sorprenentment la mínima per a participar a la seva primera competició a Cholet fa 15 dies. Tot i aquestes mancances va donar la cara en tot moment i es va sobreposar a tres caigudes. Va assolir la 23a posició en els 1.000 metres i va pujar fins a la 20a en els 500 metres i en els 777 metres. Es troba en el 10è lloc de la classificació general de la Starclass. 

‘Són uns magnífics i sorprenents resultats a la màxima competició europea de Short Track que posa de relleu que aquests esportistes puguin disposar de més hores de gel per continuar progressant. La pedrera del Short Track català i estatal és molt forta i amb molta progressió esperem que tinguin les màximes facilitats perquè aquesta pedrera exploti i ens porti molts resultats a nivell mundial’, explica Ruben Llop, Responsable de Short Track de la FCEH.