Històrica 14a posició d’Ander Mirambell a la Copa del Món de skeleton

El pilot català d’skeleton Ander Mirambell ha trencat tots els pronòstics i ha aconseguit la 14a posició en la primera prova de la Copa del Món de skeleton, celebrada la matinada de dissabte a la pista olímpica de Whistler, on es van celebrar els Jocs de Vancouver 2010.

Mirambell, que iniciava dissabte la seva tercera temporada en la màxima competició continental reconeix estar "molt content, encara que no sé si estic somiant o és real. Intento mirar els meus resultats i entendre que el meu nom és al Top15 en una Copa del Món i en el circuit més difícil, a la pista en la qual vaig complir el meu somni de ser olímpic".

Tot i que la jornada arrencava amb una espessa nevada sobre la pista, tot i les condicions meteorològiques adverses el pilot va sortir centrat realitzant la seva millor sortida personal a la pista, passant les corbes 5 i 6 perfectament i aconseguint unes bones traçades fins a la corba 14, en la qual un fort cop contra la paret a 130km / h gairebé li va fer perdre el trineu i el va perjudicar una mica en les últimes corbes. Tot i això, el pilot barceloní creuava la meta amb el tretzè millor temps i classificant per segona vegada en la seva vida esportiva per a la segona mànega d’aquesta competició.

Per a la segona baixada, Mirambell tenia a tres companys dins de la mateixa desena, entre ells alguns rivals de renom, com Eric Bernotas (14 º a Vancouver 2010) i Mathias Guggenberger (8è en la passada cita olímpica). Tomas Dukurs va fer una baixada per emmarcar, pel que a Mirambell hauria de donar-ho tot a la sortida i pilotar fins i tot millor que abans. El primer olímpic espanyol d’aquesta modalitat va fer una baixada millor, encara que amb petits errors, pel que va acabar millorant el seu temps, encara que no va poder amb Dukurs. El barceloní va acabar novament tretzè a la màniga i, després de la suma de temps, va aconseguir la catorzena plaça final.

Entre els que l’esperaven a l’arribada per la seva gran proesa es trobava Ivo Ferriani, president de la Federació Internacional de Bobsleigh (FIBT), qui no va dubtar a felicitar dient-li que havia estat "genial" i que "aquest era el principi. Algun dia et veure’ns en el més alt. Necessitem atletes com tu, que facin aquest esport competitiu ".

Mirambell no deixa el territori canadenc, ja que se’n va a Calgary, la pista que va acollir els Jocs Olímpics de 1988, un traçat que no coneix i al qual només podrà realitzar sis baixades abans de disputar la segona prova de la Copa del Món.

Informa FEDH