Isaac Vergés, 6è en HP, i Carles Torner, 8è en SBS a Bardonecchia, Itàlia

 

Després de participar en els Campionats d’Espanya de Snowboard, celebrats a la Molina, quatre snowboarders catalans han pres part amb èxit en proves de la Copa del Món disputades a l’estació italiana de Bardonecchia. Isaac Vergés, a Half Pipe, i Carles Torner, en Slopestyle, van acabar en el Top-10 sumant així molts punts i demostrant que cada dia estan més a prop dels millors en les seves especialitats.

Un cop acabada la seva participació a la Molina, quatre dels nostres millors especialistes van viatjar a Bardonecchia (Itàlia), on el divendres i dissabte s’han disputat un Half Pipe (HP) i un Slopestyle (SBS) de la Copa del Món FIS. En Half Pipe competir Isaac Vergés i Oriol Fargas, mentre que a Slopestyle ho van fer Carles Manich i Carles Torner, acompanyats de Vergés.

Després de proclamar-se campió d’Espanya fa uns dies a la Molina, Vergés va aconseguir un gran resultat al Half Pipe (HP) disputat a l’estació transalpina. El català va finalitzar en sisena posició, amb una ronda de 21,9. L’altre català, Oriol Fargas, va acabar en el 16è lloc amb 16,5. El vencedor de la prova va ser l’australià Natham Johnstone (28,7), que al gener es va proclamar campió del món a La Molina. Els altres dos graons del podi van ser per francesos: Johan Baisamy (26,1) i Arthur Longo (25,2).

En l’Slopestyle, disputat el dissabte, hi van intervenir tres catalans desplaçats a Bardonecchia dels quals dos es van classificar per la final amb 12 riders en competició, com Vergés a l’HP, o Carles ‘Turny’ Torner que va estar dins del Top-10 i va finalitzar en un magnífic vuitè lloc amb una ronda de 18,6 punts. Només quatre posicions després es va classificar Vergés, dotzè (7,5), que no va tenir sort a la final. El català Carlos Manich es va quedar en el 26è (12,7) lloc. No obstant això, cal recordar que Manich venia de recuperar-se d’una lesió que ja li havia impedit prendre part en els Nacionals de La Molina, i que Bardonecchia era la seva primera competició després de recuperar-se. La victòria en aquesta especialitat va ser per al rus Alexey Sobolev (25,0), la medalla de plata se la va adjudicar el neozelandès Milu Multhaup-Appleton (24,3) i el bronze, l’austríac Clemens Schattschneider (23,1).

A finals de mes, l’objectiu de l’especialista d’Snowboard Cross (SBX) Anna Amor seran els Mundials Junior a Valmalenco (Itàlia).

Més informació al web de la FCEH – disciplines.