Javier Fernández campió del món

El patinador espanyol Javier Fernández es va proclamar Campió del Món de Patinatge artístic el passat dissabte 28 demarç a Xangai, en un autèntic mà a mà amb el campió olímpic el japonès Yuzuru Hanyu.

El patinador olímpic Javier Fernández, tres vegades Campió d’Europa i diverses vegades Campió d’Espanya, va aconseguir el passat dissabte 28 la seva meta; proclamar-se Campió del Món de patinatge artístic, la mateixa temporada que aconseguia ser triple campió d’Europa i medalla de plata a la final de Grand Prix de Barcelona, ​​sent el major assoliment dels esports de gel a Espanya.

Després de penjar-se dues vegades el bronze en 2013 i 2014, Javier va sortir a per totes en el programa llarg, davant un abarrotat Oriental Sports Center de Xangai. La seva distància sobre Yuzuru era mínima, tan sols dos punts i mig per darrere, per tant Javier només havia de fer el que sap, un programa llarg impecable.

El primer en sortir va ser el japonès que no va tenir el seu millor programa obtenint una puntuació de 175,88, on pesaven un parell d’errors, una caiguda i un doble en lloc d’un quàdruple. El següent en escena va ser Javier Fernández,  interpretant el seu ‘Barber de Sevilla’, obtenint una puntuació total de 181,16, que el va fer pujar al primer lloc del calaix mundial.

Finalment l’or va ser per a l’espanyol Javier Fernández (273.90 punts), plata per al japonès Yuzuru Hanyu (271.08) i bronze per al kazakh Denis Ten (267.72). Aquest resultat permetrà a Espanya tenir tres places l’any que ve en el mundial de Boston (EUA).